2 Νοε 2012

ΕΣΗΕΑ: Συμπαράσταση στους συναδέλφους Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένα Κατσίμη


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την απόφαση του Γενικού Διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης της ΕΡΤ κ. Αιμίλιου Λιάτσου να απομακρύνει τους Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένα Κατσίμη, παρουσιαστές της εκπομπής «Πρωινή Ενημέρωση». Επίσης, θεωρεί, τουλάχιστον, ατυχή τη δήλωση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ Νίκου Σίμου, για «διατεταγμένη υπηρεσία» των δημοσιογράφων της εκπομπής.


Οι κ.κ. Αιμίλιος Λιάτσος και Νίκος Σίμος, ως δημοσιογράφοι γνωρίζουν, ότι βασική αρχή του Δημοσιογραφικού Κώδικα Δεοντολογίας είναι η κατοχύρωση της ελευθερίας της πληροφόρησης και της έκφρασης. Είναι η αυτονομία και η αξιοπρέπεια του δημοσιογράφου καθώς και η θωράκιση της ελευθεροτυπίας, που συμβάλλουν αποφασιστικά στην ενίσχυση της δημοκρατίας και της διαφάνειας στην κοινωνία.

Την αρχή αυτή υπηρέτησαν οι δημοσιογράφοι της εκπομπής. Αντίθετα οι κ.κ. Λιάτσος και Σίμος εκτελώντας αυτοί διατεταγμένη, από εκείνους που τους διόρισαν, υπηρεσία επιχείρησαν τη χειραγώγηση της ελευθερίας της έκφρασης και γνώμης αναπαράγοντας και εφαρμόζοντας πρακτικές άλλων χρόνων. Επιχείρησαν, δηλαδή, να επιβάλλουν την άποψη, που θεωρεί τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ απλούς ιμάντες μεταβίβασης των εντολών τους και υποχρεωτικά «συμμορφούμενους προς τας υποδείξεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς