6 Νοε 2012

Τρίτωσαν οι καταδικαστικές αποφάσεις για τον ραδιοσταθμό Alpha 98,9 για πρόσληψη και απασχόληση απεργοσπαστών στις απεργίες της ΕΤΕΡ

Χθες το πρωί με την Απόφασή του 1742/2012 το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας δικαίωσε για τρίτη φορά την Ε.Τ.Ε.Ρ. στην αγωγή της εναντίον του ALPHA 98,9 και:

«…Αναγνωρίζει ότι η πρόσληψη απεργοσπαστών από την εναγομένη εταιρεία στον ραδιοφωνικό σταθμό που αυτή λειτουργεί με την επωνυμία «ALPHA 98,9» είναι παράνομη κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης, που πραγματοποιεί η ενάγουσα.

Υποχρεώνει την εναγομένη εταιρεία:

Α. Να παύσει την πρόσληψη και απασχόληση απεργοσπαστών μέχρι την λήξη της απεργίας της ενάγουσας, που έχει προκηρυχθεί για τις 6.00 της 15.11.2012, αλλά και μετά από την ημερομηνία αυτή, εφόσον προκηρυχθεί νέα απεργιακή κινητοποίηση της ενάγουσας, με όμοια αιτήματα, μέσα, δράσεις και συνθήκες, εντασσόμενη στην ενιαία απεργία, που αυτή πραγματοποιεί από 19.9.2012.

Β. Να επιτρέπει την είσοδο του προσωπικού ασφαλείας των απεργών στον ραδιοφωνικό σταθμό “Alpha 98,9” και ειδικά στους χώρους εργασίας τους, προς εκπλήρωση των καθηκόντων τους ως βάρδια ασφαλείας, κατά το ίδιο ως άνω (υπό Α) χρονικό διάστημα.

Κηρύσσει την απόφαση προσωρινά εκτελεστή ως προς τις καταψηφιστικές της διατάξεις.

ΑΠΕΙΛΕΙ χρηματική ποινή έξι χιλιάδων ευρώ (6000) κατά της εναγόμενης εταιρείας και προσωπική κράτηση ενός μήνα κατά του νομίμου εκπροσώπου της 2ου εναγομένου, για κάθε παραβίαση των παραπάνω διατάξεων της απόφασης.»

Για μια ακόμα φορά καλούμε την διοίκηση του ALPHA 98,9 να σταματήσει τις απολύσεις των τεχνικών και την αντικατάστασή τους από μπλοκάκηδες και εταιρείες…

Δηλώνουμε προς κάθε ενδιαφερόμενο και ιδιαίτερα προς τους διοικούντες τον ραδιοσταθμό ALPHA 98,9 αλλά και κάθε μιμητή τους ότι η εργασιακή τιμή και αξιοπρέπειά μας αποτελεί για την ΕΤΕΡ και τα μέλη της αδιαπραγμάτευτη αξία, σύμφυτη με την υπόστασή μας ως ελεύθερων προσωπικοτήτων.

Ο υπουργός εργασίας, το ΣΕΠΕ και ο υπουργός προστασίας του πολίτη συνεχίζουν να κωφεύουν. Ας επιβάλουν επιτέλους στη διοίκηση του ραδιοσταθμού ALPHA 98,9  το σεβασμό των ΤΡΙΩΝ δικαστικών αποφάσεων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με τις οποίες καταδικάζονται οι αντεργατικές της πρακτικές.

Ευχαριστούμε τους δικηγόρους μας κο Δημήτρη Περπατάρη και κο Κώστα Προίσκο, για την πολύτιμη νομική τους στήριξη. Επίσης την Πρόεδρο του ΕΚΑ κα Στάβυ Σαλουφάκου, τον Πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ κο Παναγιώτη Καλφαγιάννη και τον Πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ κο Δημήτρη Τρίμη, όπως και την νομική σύμβουλο της ΕΣΗΕΑ κα Εβίτα Διβάρη και του ΕΚΑ κο Μπάμπη Δάμο, τον Πρόεδρο της ΕΠΗΕΑ και το ΔΣ της ΕΣΠΗΤ, που μας στήριξαν και μας στηρίζουν πάντα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς