6 Νοε 2012

Να πως θα χαθούν τα Ταμεία

Ο Τρίμης και άλλες δεξιές δυνάμεις διευκολύνουν την κυβέρνηση σταματώντας την απεργία


Ολο το παρασκήνιο του έκτακτου ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

Χωρίς αποτέλεσμα η ομόφωνη απόφαση του Μεικτού Συμβουλίου για απεργία διαρκείας, καθώς στο έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ μόνο τέσσερις τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης της κινητοποίησης όπως αποφασίστηκε την περασμένη Τρίτη και κήρυξε η ΠΟΕΣΥ.

Ο Δ. Τρίμης και η Δ. Κουντή από τη Συσπείρωση-πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο Μ. Διόγος από τη Δημοσιογραφική Μεταρρύθμιση-πρόσκειται στη ΔΗΜΑΡ, ψήφισαν μετά από πρόταση του πρώτου να μην γίνει απεργία διαρκείας και να μείνουν τα πράγματα ως έχουν, δηλαδή στάσεις εργασίας που πήρυξε η ΠΟΕΣΥ όταν σταμάτησε την απεργία διαρκείας, πάλι με πρόταση του κ. Τρίμη.

Ο Χρ. Κυρίτσης και η Μ. Αντωνιάδου από την παράταξη Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία-πρόσκειται στη ΝΔ, ψήφισαν 48ωρη απεργία υπό τον ΟΡΟ να υπάρχει ενημερωτικό δελτίο στην ΝΕΤ, τη στιγμή που στη δημόσια τηλεόραση είναι σε εξέλιξη απεργία.

Η ΠΟΕΣΥ αποφάσισε στις 10 μ.μ. 48ωρη απεργία για την Τρίτη και την Τετάρτη, με κύριο αίτημα την άμεση ανάκληση της “δίωξης” των παρουσιαστών της “Πρωινής ενημέρωσης” και την επαναφορά τους στο ενημερωτικό πρόγραμμα, χωρίς στην ανακοίνωσή της να υπάρχει ούτε λέξη για τα Ταμεία μας.

Λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Γ. Σαββίδης είχε αρνηθεί στο Διασωματειακό την κήρυξη απεργίας για το θέμα των Ταμείων μας, με το πρόσχημα ότι χρειάζεται... τετραήμερη προειδοποίηση.

Ο Π. Ράμμος από τη Δημοσιογραφική Συνεργασία-πρόσκειται στο ΚΚΕ, δεν ψήφισε για την απεργία, επιμένοντας να οριστεί το πλαίσιο (παρότι του επισημάνθηκε ότι το πλαίσιο υπάρχει από την Τρίτη και είναι το θέμα των Ταμείων μας και τα εργασιακά), ενώ απαιτούσε να του δηλωθεί τι θα γίνει μετά την Πέμπτη!!!

Τέλος, υπέρ της απεργίας διαρκείας τάχθηκαν εκπρόσωποι τριών παρατάξεων: η Νανά Νταουντάκη από τους Μαχόμενους Δημοσιογράφους, ο Δ. Τσαλαπάτης και η Μ. Γκίκα από την Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων και ο Μ. Λίτσης από τους Financial Crimes.

Ας σημειωθεί ότι η εκπρόσωπος των Μαχόμενων Δημοσιογράφων είχε αντιταχθεί στη διακοπή της απεργίας διαρκείας, το μεσημέρι της Τετάρτης, παρότι απορρίφθηκε η τροπολογία, καθώς υπήρχαν πληροφορίες για επαναφορά της τη Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς