28 Μαρ 2013

ΕΣΗΕΜ-Θ: Η ΚΥΑ επαληθεύει την ακύρωση της συλλογικής διαπραγμάτευσης


Πλήγμα στον πυρήνα του δικαιώματος για συλλογική διαπραγμάτευση αποτελεί η εφαρμογή της ΚΥΑ σε δημόσια και δημοτικά ΜΜΕ.

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, του ΑΠΕ-ΜΠΕ, της TV100 και του FM100, καλούνται πλέον να υπηρετήσουν την ενημέρωση με πρόσθετες μειώσεις έως και 25% στις ήδη αποψιλωμένες αμοιβές τους και με προβλέψεις που σε αρκετές περιπτώσεις υιοθετούν τη λογική του δημόσιου λογιστικού, παρά την κυρωμένη από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων διάσταση μεταξύ της δημοσιογραφικής ιδιότητας και της ιδιότητας του δημοσίου υπαλλήλου.


Πέρα από αυτό, όμως, ο δημοσιογραφικός κόσμος αντιμετωπίζει στην πράξη τις συνέπειες της εφαρμογής των μνημονίων, καρπός των οποίων είναι η ΚΥΑ: Στερείται το δικαίωμα να διαπραγματευτεί  συλλογικά τους όρους εργασίας και αμοιβής του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης και όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου να υιοθετήσουν τις προτάσεις που με πνεύμα καλής πίστης κατέθεσε η ΕΣΗΕΜ-Θ στη διοίκηση της ΔΕΠΘΕ σχετικά με τον νέο κανονισμό λειτουργίας των δημοτικών ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς