28 Μαρ 2013

Και τα "χρεοκοπημένα" πορτογαλικά Μέσα ζητούν "φόρο Google"


Στη μεγαλύτερη κρίση από τη δεκαετία του '70 τα πορτογαλικά μέσα ενημέρωσης. Τι ζητούν οι εκδότες από την Google, για την εξασφάλιση της χρηματοδότησής τους

Οι ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης στην Πορτογαλία, που διανύουν τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών, ασκούν πιέσεις στην Google, να πληρώσει για το περιεχόμενο που δημοσιεύεται στη μηχανή αναζήτησης, όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Ο Alberico Fernandes, επικεφαλής της Ομοσπονδίας ΜΜΕ στην Πορτογαλία, δήλωσε στο Reuters ότι καμία συμφωνία δεν έχει επιτευχθεί σχετικά μέχρι στιγμής, ωστόσο οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.


"Η Google δείχνει έτοιμη και πρόθυμη να συνεργαστεί με τους media-κούς ομίλους, με στόχο το περιεχόμενό τους να γίνει πιο κερδοφόρο, κάτι που και η Γαλλία συμφώνησε πρόσφατα", είπε.

Οι εκδότες ζητούν από την εταιρεία κολοσσό, να πληρώνει ένα ποσό για τα links που οδηγούν στα άρθρα και τη χρήση των παραγράφων "lead" που εμφανίζονται στο Google News.

Εκπρόσωπος της Google δήλωσε, ότι δεν μπορεί να κάνει κανένα σχόλιο, όσο οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται, πως τον προηγούμενο μήνα, ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, ανακοίνωσε την υιοθέτηση "νομοθετικής ή φορολογικής διάταξης" σχετικά με τις μηχανές αναζήτησης στο διαδίκτυο, ώστε "αυτοί που αντλούν κέρδη από την ενημέρωση που παράγεται από τον Τύπο, να συμμετέχουν στη χρηματοδότησή της".

Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς