27 Μαρ 2013

Μέχρι και τον διευθυντή του απέλυσε ο κ. Φ. Μπόμπολας

Η αυθαιρεσία της ιδιοκτησίας του ομίλου «ΠΗΓΑΣΟΣ» έχει ξεπεράσει κάθε όριο με τελευταία επίδειξη αναλγησίας στους εργαζόμενους της εφημερίδας «Goal News».

Η εργοδοσία της εφημερίδας, και γενικότερα η ιδιοκτησία του «ΠΗΓΑΣΟΥ», έχει εξαπολύσει, όπως είναι γνωστό, ένα πογκρόμ απολύσεων, απειλών, μειώσεων μισθών, εκφοβισμών, εκβιασμών και κάθε είδους πιέσεων προς τους εργαζόμενους, προκειμένου να δημιουργήσει έναν όμιλο Μέσων με δημοσιογράφους, οι οποίοι δεν θα έχουν κανένα εργασιακό δικαίωμα και θα υπαμείβονται.

Τα σχέδια και οι δικαιολογίες είναι τα ίδια. Πάντοτε υποσχέσεις που ποτέ δεν τηρούνται, ότι δεν θα υπάρξουν νέες απολύσεις και νέες μειώσεις μισθών και στη συνέχεια νέα χειρότερα σχέδια που γονατίζουν τους εργαζόμενους.

Σε αυτό το κλίμα επιχειρείται η πλήρης ισοπέδωση δικαιωμάτων με θύματα τους συναδέλφους, αλλά και την ουσία της ενημέρωσης.

Ο κ. Φώτης Μπόμπολας αυτή τη φορά δε δίστασε να απολύσει ακόμη και τον διευθυντή της εφημερίδας «Goal News», συνάδελφο Βασίλη Βέργη, ο οποίος αρνήθηκε να εφαρμόσει τα σχέδιά του.

Οι μάσκες έχουν πέσει κανείς δεν πιστεύει ότι υπάρχουν «σχέδια εξυγίανσης» και ότι οι περικοπές οφείλονται στην κρίση. Σκοπός της εργοδοσίας είναι, εκμεταλλευόμενη την παρούσα φάση, να δώσει το χαρακτηριστικό χτύπημα στους εργαζόμενους. Να έχει δημοσιογράφους τρομαγμένους, κακοπληρωμένους, πειθήνια όργανα της εργοδοσίας, επιβάλλοντας τους όρους της οικονομικής ολιγαρχίας.

Όμως, αυτός ο κατήφορος πρέπει να σταματήσει, γιατί εκτός από τα συμφέροντα των οικονομικά ισχυρών υπάρχει η δημοκρατία και η ελευθεροτυπία, που πλήττονται άμεσα. Καλούμε για άλλη μια φορά την ιδιοκτησία της «Goal News» να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου και να σταματήσει την εκδικητική και αντιδημοσιογραφική της συμπεριφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς