24 Μαΐ 2013

Η Ελλη Στάη προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά της Χρυσής Αυγής

Στην ανακοίνωση με τις χονδροειδείς, απαράδεκτες και άκρως προσβλητικές εκφράσεις της Χρυσής Αυγής, που ανάρτησε στην ιστοσελίδα της για την Ελλη Στάη, η οποία «τόλμησε» να της ασκήσει κριτική, απαντά η δημοσιογράφος μέσω ανάρτησής της στο Facebook.

Τονίζοντας ότι κανείς πλέον δεν δικαιούται να σιωπά, πολύ περισσότερο μπροστά «στην ύπουλη, διαβρωτική και απειλητική αφύπνιση του αυγού του φιδιού». Η Ελλη Στάη στην ανάρτησή της τονίζει ότι χαρακτηρίζοντας τη Χρυσή Αυγή «νεοναζιστική ακροδεξιά», της απέδωσε την ιδεολογική ταυτότητα «που πλείστα όσα ακόμη μέλη του εν λόγω κόμματος ''τιμούν'' με την καθημερινή, ακραία συμπεριφορά τους».

«Εάν οι κύριοι της Χρυσής Αυγής επιθυμούν να αποκρύψουν και να καλύψουν αυτή την ταυτότητα για να παρασύρουν και να παραπλανήσουν μια εξουθενωμένη κοινωνία, χρέος δικό μου, και όλων ημών των δημοσιογράφων, είναι να την αποκαλύπτω σταθερά και σθεναρά» συνεχίζει η δημοσιογράφος στην ανάρτησή της, τονίζοντας ότι δεν δέχεται μαθήματα Δημοκρατίας «απ' όσους κατακρεουργούν κάθε δημοκρατική αξία σε καθημερινή βάση».

Καταλήγοντας η δημοσιογράφος τονίζει ότι δεν προκάλεσε έκπληξη το γεγονός ότι τα στελέχη της Χρυσής Αυγής επιχείρησαν με ένα ακόμη παραλήρημα να φιμώσουν την ελευθερία της γνώμης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, καθώς, όπως αναφέρει, «τα υπόλοιπα μπορεί να τα απαντήσει, και θα τα απαντήσει, η Δικαιοσύνη. Κι αυτό, επειδή πιστεύω βαθιά στους δημοκρατικούς θεσμούς και στη λειτουργία του νόμου. Κι επειδή ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται εκεί ακριβώς που παραβιάζεται».

Ολόκληρη η ανάρτηση της Ελλης Στάη στο Facebook έχει ως εξής:

«Περί Χρυσής Αυγής και αυγού του φιδιού...
Ελλη Στάη

Η σιωπή, ενίοτε, δείχνει αδιαφορία, απαξίωση, ενδεχομένως και φόβο. Επειδή, όμως, στους καιρούς που ζούμε, ούτε η κοινωνία μας ούτε η Δημοκρατία μας αντέχουν το παραμικρό ίχνος αδιαφορίας– πολύ περισσότερο, δε, φόβου– ουδείς δικαιούται να σιωπά πλέον. Και, κυρίως, να σιωπά μπροστά στην ύπουλη, διαβρωτική και απειλητική αφύπνιση του αυγού του φιδιού.

Η Χρυσή Αυγή «εξανέστη» επειδή τη χαρακτήρισα «νεοναζιστική ακροδεξιά». Απαντώ ξεκάθαρα ότι της απέδωσα – και θα το ξανακάνω – την ιδεολογική ταυτότητα που ουκ ολίγα στελέχη της έχουν υιοθετήσει και υμνήσει σε ενυπόγραφα κείμενά τους. Είναι η ίδια ταυτότητα που πλείστα όσα ακόμη μέλη του εν λόγω κόμματος «τιμούν» με την καθημερινή, ακραία συμπεριφορά τους. Εάν οι κύριοι της Χρυσής Αυγής επιθυμούν να αποκρύψουν και να καλύψουν αυτή την ταυτότητα για να παρασύρουν και να παραπλανήσουν μια εξουθενωμένη κοινωνία, χρέος δικό μου, και όλων ημών των δημοσιογράφων, είναι να την αποκαλύπτω σταθερά και σθεναρά.

Μαθήματα «δημοκρατίας» δεν δέχομαι απ' όσους κατακρεουργούν κάθε δημοκρατική αξία σε καθημερινή βάση. Δεν «αγοράζω» υβριστικά παραληρήματα σε συσκευασία «ενάρετης δεοντολογίας». Και δεν εκχωρώ δικαίωμα συλλογής ...πιστοποιητικών δημοκρατικών φρονημάτων σε όσους πωλούν το δικαίωμα της ίδιας της ανθρώπινης ύπαρξης με βάση το χρώμα του διαβατηρίου.

Είδα με κοινωνιολογικό και ανθρωπολογικό ενδιαφέρον το ακατάσχετο υβρεολόγιο κατά της ίδιας της γυναικείας υπόστασης. Για να επιβεβαιώσω, για μια ακόμη φορά, ότι το ρατσιστικό DNA του εν λόγω κόμματος δεν εξαντλείται στους ατυχείς μετανάστες αλλά καλύπτει το σύνολο του μη αρεστού πληθυσμού – με πρώτες τις γυναίκες.Ολόκληρη η ανάρτηση της Ελλης Στάη στο Facebook έχει ως εξής:

Δεν με εξέπληξε το γεγονός ότι οι κύριοι της Χρυσής Αυγής θέλησαν, με ένα ακόμη παραλήρημα, να φιμώσουν την ελευθερία της γνώμης. Εκείνοι που, υποτίθεται, ότι διεκδικούν ακριβώς το δικαίωμα έκφρασης της «διαφορετικής» γνώμης. Είναι ίδιον, άλλωστε, κάθε ανελεύθερου μορφώματος να προβάλει ως μοναδική αλήθεια τη δική του αλήθεια.

Τα υπόλοιπα μπορεί να τα απαντήσει, και θα τα απαντήσει, η Δικαιοσύνη. Κι αυτό, επειδή πιστεύω βαθιά στους δημοκρατικούς θεσμούς και στη λειτουργία του νόμου. Κι επειδή ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται εκεί ακριβώς που παραβιάζεται.

Ελλη Στάη»

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς