30 Μαΐ 2013

Χατζηνικολάου στο Star

Του Χρήστου Ξανθάκη

Στο Star ο Νίκος Χατζηνικολάου! Αυτό δεν μας είχανε μάθει οι παλαιότεροι, να γράφουμε την είδηση πρώτα; Μόνο που η συγκεκριμένη είδηση δεν είναι κάτι το απλό και μασίφ. Εχει και τις παραφυάδες της. Τηλεοπτικές, επιχειρηματικές, πολιτικές, όλα χωράνε. Ακόμη και οι θεωρίες περί υπεροχής του Διαδικτύου έναντι των υπολοίπων media επηρεάζονται αναμφισβήτητα. Οταν ο νούμερο ένα άνκορμαν της ελληνικής TV προχωράει σε μια τόσο εντυπωσιακή κίνηση, τα δεδομένα αλλάζουν.

Να τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του καναλιού, η συμμετοχή του Νίκου Χατζηνικολάου στο πρόγραμμα του Star (από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο) θα αφορά αρχικώς σε μία εβδομαδιαία εκπομπή πολιτικού διαλόγου. Τοκ σόου δηλαδή, για να το πω στα ελληνικά, το οποίο δεν θα είναι τίποτε άλλο από το ιντερνετικό του πρόγραμμα στο enikos.gr. Μια προσπάθεια αξιέπαινη αναμφιβόλως, μια προσπάθεια υψηλού κύρους, η οποία δεν τα πήγε κι άσχημα.

Αλλά δεν συνεπήρε και τα πλήθη. Κυρίως διότι άλλη είναι η φιλοσοφία του Διαδικτύου και των κυβερνοναυτών και άλλη η νοοτροπία της τηλεόρασης και των τηλεθεατών. Παράδειγμα; Πέταγε ένα «εμπρηστικό» τουίτ ο Χατζηνικολάου και ξεσηκωνόταν μπόλικος θόρυβος. Ενώ η διαδικτυακή του εκπομπή (αν εξαιρέσει κανείς την εντυπωσιακή αυτανάφλεξη του Ευάγγελου Βενιζέλου προεκλογικώς...) δεν έβγαλε τους λαγούς που θα ήθελε ο άνκορμαν. Οπότε τηλεόραση και πάλι τηλεόραση.

Θα παίξει και σχολιασμός στα δελτία; Απ' ό,τι φαίνεται θα παίξει, αν και δεν είμαι σίγουρος ότι είναι εύκολο να συντονιστούν ο Θοδωρής Δρακάκης και ο Νίκος Χατζηνικολάου. Εκτός κι αν έχουμε επιστροφή Μάρας Ζαχαρέα, οπότε θα δέσει πιο εύκολα το γλυκό. Μπορεί επίσης να σκάσουν μύτη φουλ παράθυρα, καθώς οι άνθρωποι του καναλιού δεν αποκλείουν την έλευση και άλλων σχολιαστών. Ποιοι θα είναι αυτοί και αυτές δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό και αμφιβάλλω αν θα περιλαμβάνεται στις τάξεις τους η Πόπη Τσαπανίδου. Το συζήτησε το θέμα, αλλά ούτως ή άλλως συζητάει με τους πάντες αυτό τον καιρό. Και στο Φάληρο τη θέλουν.

Κι ο Μαλέλης τι θα κάνει επί τη ευκαιρία; Μια χαρά θα κάνει ο Μαλέλης, στα δικά του χωράφια δεν μπαίνει ουδείς. Να μην ξεχνιόμαστε, την είχε προαναγγείλει αυτή την κοινωνικοπολιτική «στροφή» του Star εδώ και πολύ καιρό. Και τότε λέγανε αρκετοί «κοίτα να δεις, πάλι πλάκα κάνει ο Σταμάτης». Ε, λοιπόν, δεν έκανε πλάκα, όπως δεν αστειευόταν με την ανάμιξή του στα της ΔΗΜΑΡ. Είναι εκεί, συμμετέχει και η συμμετοχή του αυτή βαίνει προς διεύρυνση. Την επικοινωνία άλλωστε την παίζει στα δάχτυλα.

Οσο για τα επιχειρηματικά τής όλης ιστορίας: πρώτον, η κίνηση του καναλιού με Χατζηνικολάου απομακρύνει (για την ώρα τουλάχιστον) τα σενάρια συγχώνευσης με το Mega. Δεύτερον, δείχνει ότι οι παλιές φιλίες δεν σκουριάζουν και τόσο εύκολα. Υποθέτω ότι ο Γιώργος Κύρτσος θα είχε διάφορα να πει, αλλά πού να τρέχει τώρα που έμπλεξε με τις κουτάλες...

Πηγή: Ελευθεροτυπία-enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς