10 Ιουλ 2013

Στη θέση του μαύρου... κατάμαυρο!!


Το λογότυπο ΕΔΤ, που αντιστοιχεί στον τίτλο Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση, εμφανίζεται στην εικόνα την οποία εκπέμπει η συχνότητα της ΕΡΤ από τις 8 π.μ. σημερα

Εν τω μεταξύ, με την έγκριση των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ υπερψηφίστηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής χθές το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ. Όλα τα υπόλοιπα κόμματα τάχθηκαν κατά ενώ η συζήτηση για το νομοσχέδιο σε δεύτερη ανάγνωση θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Πέμπτη.
Ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής, εμφανίστηκε θετικός να συζητηθούν, αν υπάρχουν όπως είπε, προβλήματα για τη μεταβατική περίοδο. Παράλληλα, επικαλούμενος και την αναφορά του καθηγητή Νίκου Αλιβιζάτου, ότι με αυτό το νομοσχέδιο, για πρώτη φορά, γίνεται προσπάθεια να κοπεί ο ομφάλιος λώρος με την κυβέρνηση, σημείωσε ότι αυτό είναι το μείζον και δεν αναιρείται από το θέμα της μεταβατικής περιόδου.
Ακόμα, αντέτεινε ότι το εποπτικό συμβούλιο δεν εκτελεί κομματικές εντολές, ενώ έδωσε έμφαση στις προσλήψεις που θα γίνουν στον νέο φορέα, για τις οποίες δεσμεύτηκε ότι θα είναι αξιοκρατικές.
Ο κ. Καψής διέψευσε, επίσης, τους ισχυρισμούς του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτη Καλφαγιάννη, ότι το Ραδιομέγαρο δεν είναι υπό κατάληψη, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έκανε ό,τι είναι δυνατόν για να πάρουν μέρος οι εργαζόμενοι στη νέα προσπάθεια και εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτό θα γίνει.
Σε ότι αφορά την νομιμότητα της ανάθεσης του εγχειρήματος νέας ΕΡΤ (δεν έγινε προκήρυξη αλλα απευθείας ανάθεση σε συγκεκριμένη ετειρεία) ο κ. Καψής δήλωσε άγνοια."Εγώ θέλω να συμμορφωθώ με το ΕΣΡ, δεν θέλω να στείλω τα ΜΑΤ" είπες απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις. Σε αλλη ερώτηση σχετικά με το αρχείο είπε ότι... υπάρχει, άλλα όχι όλο. (σ.σ. πιθανώς αναφέρεται στο τμήμα του αρχείου που βρισκόταν στο κτίριο της Μουρούζη που κατελήφθη απο τα ΜΑΤ!!!)
Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς