9 Μαρ 2015

Η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ έκοψε συντάξεις στους ανυπάκουους που...αρνήθηκαν να υποκύψουν

 
Πρόστιμο-χαστούκι 5000 ευρώ στον ΕΔΟΕΑΠ επέβαλε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα,  αφήνοντας ανοικτό και  ζήτημα ποινικής και αστικής ευθύνης για μέλη της διοίκησης του, για πρωτοφανή και  καθ΄ υποτροπή παραβίαση προσωπικών δεδομένων  σε συνδυασμό με παρακρατήσεις επικουρικών συντάξεων μελών του , καθώς και των συνδρομών τους στην ΕΣΗΕΑ.
  Αυτό αποκαλύπτεται, παραμονές των αρχαιρεσιών για τη νέα διοίκηση με υποψηφίους τους πρωταγωνιστές αυτής της  πρωτοφανούς  ιστορίας σε βάρος των μελών-μετόχων.
  Στην πλειοψηφία του ΔΣ που αρνείτο να εφαρμόσει το νόμο με αποτέλεσμα να παρακρατούνται οι συντάξεις των συναδέλφων, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι Ν. Καρούντζος, Γ.Χριστόπουλος, Σ. Καταιφτσής, Ε. Ζαφειροπούλου,  καθώς και μέλος της ΕΣΗΕΑ που έχει ήδη διαγραφεί, γεγονός που σημαίνει ότι η καταδίκη του οργανισμού αποτελεί κόλαφο κυρίως για αυτούς.
  Δεν είναι τυχαίο ότι η απόφαση 189/ 30-12-2014 δεν αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα  του οργανισμού ούτε βέβαια η νέα απόφαση του ΔΣ με την οποία υποχρεούται να ανακαλέσει τις προηγούμενες αποφάσεις του.
 Η απόφαση 189/30-12-2014 εκδόθηκε επειδή ο ΕΔΟΕΑΠ 


προκλητικά και με αποφάσεις του ΔΣ, που οι περισσότερες  ελαμβάνοντο κατά πλειοψηφία, αρνήθηκε  να εφαρμόσει προηγούμενη απόφαση (51/2014) για το ίδιο θέμα, αναφέρει  μεταξύ άλλων ότι  η Αρχή
-επειδή ο ΕΔΟΕΑΠ δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει την καταστροφή του συλλεγέντος (παρανόμου ) αρχείου.
-επειδή συντρέχει λόγος επιβολής προστίμου σύμφωνα με το άρθρο 21 παρ.1 του Ν 2472/1997.
«Επιβάλλει στον ΕΔΟΕΑΠ  πρόστιμο  ύψους 5000 ευρώ, επειδή δεν συμμορφώθηκε με την 51/2014 από Απόφαση της και καλεί τον ΕΔΟΕΑΠ να καταστρέψει άμεσα το υπάρχον αρχείο.»
  Σε όλη την διάρκεια όμως τους 2014, με πρωτοφανείς χειρισμούς οι αρμόδιοι του οργανισμού -στους  οποίους δεν  φαίνεται να είναι αμέτοχοι και υπάλληλοι του ΕΔΟΕΑΠ, του τομέα ασφάλισης, όπως και ο γενικός διευθυντής- ζήτημα που επίσης παραμένει ανοιχτό:
# φακέλωσαν 1760  μετόχους( δημοσιογράφους και διοικητικούς ) δημιουργώντας, παρόλο ότι απαγορεύεται,  αρχείο φορολογικών στοιχείων, υφαρπάζοντας όπως καταγγέλθηκε, την συναίνεση  τους.(ΣΣ παραμένει αδιευκρίνιστο το ζήτημα με τους χειρισμούς  για τα προσωπικά δεδομένα  ασθενών)
# παρακράτησαν  επί 14 μήνες κατά παράβαση του καταστατικού το οποίο  αποτελεί νόμο και το απαγορεύει , τις επικουρήσεις όσων αρνήθηκαν μέχρι τέλους να δεχτούν το φακέλωμα και τους επεβλήθη όπως αναφέρει και η απόφαση, τιμωρητική διαδικασία. Τους κράτησαν δηλαδή  τα λεφτά τους  για να τους τιμωρήσουν και τα απέδωσαν μόνο μετά την κοινοποίηση της δεύτερης απόφασης που επιβάλλει πρόστιμο.
# στο διάστημα που μεσολάβησε η υπηρεσιακή ιεραρχία του ΕΔΟΕΑΠ και οι προϊστάμενοι τους στο ΔΣ, υποχρέωσαν επίσης έναν αριθμό συναδέλφων να υποκύψουν στις αυθαίρετες εντολές της πλειοψηφίας του ΔΣ.
# Η αυθαίρετη περικοπή των συντάξεων άρχισε την παραμονή των Χριστουγέννων του 2013, χωρίς κάποια έγγραφη αιτιολόγηση, για να κάνουν οι συνάδελφοι -που αρνήθηκαν να παρανομήσουν- γιορτές χωρίς λεφτά.
 Από τον Μάιο του 2014  και παρά την  έκδοση της πρώτης απόφασης,  στις επανειλημμένες συνεδριάσεις του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ , ψήφιζαν υπέρ εφαρμογής  της απόφασης της Αρχής που δικαίωνε τους συναδέλφους και υπέρ της καταβολής των συντάξεων τους, μόνον  ο απερχόμενος πρόεδρος  και τα μέλη του ΔΣ Π Χριστοδουλίδου και Γ. Αγγέλης.
 Τα πρακτικά όμως του ΔΣ από τις συνεδριάσεις αυτές, παρά τα εξώδικα και τις εισαγγελικές  παραγγελίες δεν κατατέθηκαν στην ΑΠΔ και ουδέποτε δόθηκαν στους ενδιαφερόμενους ή την ΕΣΗΕΑ. Προφανώς επειδή οι υπόλοιποι ήταν υπέρ της παρακράτησης των συντάξεων και διατήρησης του παρανόμου αρχείου δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
  Το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, ενώπιον της Αρχής είχε εκπροσωπήσει ο  γενικός γραμματέας  Ν. Καρούτζος, που για τη στάση του αλλά και όσα ανέφερε εκκρεμεί προσφυγή εναντίον του και στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ, (η οποία  δεν σχετίζεται με την  ποινή που του επεβλήθη ήδη από το Πειθαρχικό για άλλη υπόθεση).
  Όπως αποκαλύφθηκε στις συζητήσεις ενώπιον της Αρχής, η συλλογή των φορολογικών στοιχείων συνταξιούχων μελών αποσκοπούσε-κατά
τον ΕΔΟΕΑΠ-  στον  δήθεν εξορθολογισμό των συντάξεων η πρόσθετων περικοπών με βάση και εισοδηματικά κριτήρια. Δηλαδή νέο κύκλο περικοπών σε περίθαλψη και συντάξεις.
   Άλλωστε δύο μέλη του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, ο απερχόμενος γενικός γραμματέας Ν .Καρούτζος  και ο αναπληρωτής ταμίας Σ. Καταιφτσής, πρότειναν στη γενική συνέλευση και πάλι  επαναπροσδιορισμό  και εξορθολογισμό παροχών, ενώ άλλο μέλος, εκπρόσωπος της ΕΠΗΕΘ,  πρότεινε να διαγραφούν οι άνεργοι  από τον ΕΔΟΕΑΠ και από τις ενώσεις μέλη.
πηγη: Styx 
Οί "συνάδελφοι" αυτοί είναι ξανά υποψήφιοι- πλήν τηςκ. Σπανοπούλου που δεν μπορεί να είναι υποψήφια μετά την διαγραφή της απο το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.  Ετοιμοι, αν επανεκλεγούν, να προχωρήσουν τα σχέδιά τους για εξοστρακισμό άνεργων και συνταξιούχων. Στρώνοντας τον δρόμο για την εφαρμογή του λεγόμενου αυστραλιανού μοντέλου (να υπολογίζονται οι συντάξεις ανάλογα με την οικονομική μας κατάσταση που προτείνει και ο Ραϊχενμπαχ) και του επαγγελματικού ταμείου που επίσης, εκτός τον άλλων κακών, προβλέπει περίθαλψη ανάλογα με τα εισοδήματα- άρα άνεργοι, χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι θα πληρώνουν απο την τσέπη τους ενώ θα ευνοούνται μόνο οι υψηλόμισθοι!!!
Οσο για την κ. Σπανοπούλου αυτή με μιά δακρύβρεχτη επιστολή  όχι μόνο απεκδύεται των ευθυνών της, ρίχνει λάσπη παντου γύρω αλλά και... άκουσον άκουσον... κληροδοτεί τους ψηφοφόρους της σε δύο υποψήφιες. Η μία απο τίς οποιες, η κ. Αντζι Σταθάτου, ήταν αυτή που στη συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ στίς 28/2/2015 ζήτησε μείωση των επικουρικών και ψηφοφορία για μέτρα εξυγείανσης.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ. ΜΗΝ ΣΤΕΙΛΕΤΕ, ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΑΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ, ΤΟΥ ΡΑΪΧΕΝΜΠΑΧ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ.
ΨΗΦΙΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΑΣ ΟΡΘΙΟ ΚΙ ΕΜΑΣ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς