19 Οκτ 2009

Αμφισβητούνται οι ΣΣΕ στο ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος

Μοιάζει Απίστευτο -για όσους δεν ξέρουν τίς ιστορίες απο το παρελθόν- αλλά είναι αληθινό. Θέλοντας να αντιμετωπίσουν την προσφυγή εργαζόμενου τεχνικού στην Επιθεώρηση Εργασίας , οπου προσέφυγε για να βρεί το δίκιο του, ο εργοδότης-εκκλησία δεν δίστασε να αμφισβητήσει την ίδια την ύπαρξη Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας αλλά και Σωματείων. Αμεση ήταν η αντίδραση της ΕΤΕΡ (που μαζί με την ΕΣΗΕΑ και τηνΕΠΗΕΑ είχε πρίν λίγα χρόνια ξεκαθαρίσει απολύτως το τοπείο στο σταθμό).
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
Αθήνα, Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009.
Η Διοίκηση του ραδιοφωνικού σταθµού της Εκκλησίας της Ελλάδος 89,5 προσπαθεί να θυµίσει στα εργασιακά παλιές κακές µέρες. Χθες Παρασκευή κατά την διαδικασία εργατικής διαφοράς από το Σώµα Επιθεώρησης Εργασίας στο οποίο ανήκει ο ραδιοσταθµός της Εκκλησίας της Ελλάδος 89,5, ακούστηκαν ισχυρισµοί από τον εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος (κατά δήλωσήτου) που, τουλάχιστον, δηµιουργούν κλίµα ανησυχίας για το εργασιακό καθεστώς που επικρατεί στον εν λόγω ραδιοσταθµό.
Είπε ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος:
α) Ουδέποτε υπήρξεαυτοτελές Ίδρυµα ως Νοµικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ).
β) Αληθινός και µόνοςεργοδότης των εργαζοµένων στον ραδιοσταθµό της Εκκλησίας της Ελλάδος 89,5 είναι ηΕκκλησία της Ελλάδος, Νοµικό Πρόσωπο Δηµοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ).
γ) Οι συµβάσεις εργασίαςτων εργαζοµένων πάσχουν ακυρότητας.
δ) Δεν υπάρχει υποχρέωση να εφαρµόζονται οι ΣΣΕΕΤΕΡ, ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ κλπ.
ε) Το προσωπικό εργάζεται µε απλή σχέση εργασίας και µπορείανά πάσα στιγµή να απολυθεί.
Ούτε κουβέντα:
α) Για την ατοµική γνωστοποίηση όρων εργασίας ΑΦΜ, ΔΟΥ, ΑΜ ΙΚΑ!
β) Για τα εκκαθαριστικά των εργαζοµένων που εκδίδονται µε βάση τις ΣΣΕ ΕΤΕΡ, ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ κλπ.!
γ) Για το ότι αυτό το καθεστώς (ΝΠΙΔ) επιβεβαιωνόταν µε όλες τις Διοικήσεις τουραδιοσταθµού της Εκκλησίας της Ελλάδος 89,5 εδώ και 20 χρόνια!
δ) Για τις Δικαστικέςαποφάσεις 912 / 3ης Μαΐου 2003 και 965 / 7ης Μαΐου 2003!
Πραγµατικά, για τους παλαιότερους εξ υµών και ηµών αναβιώνει εφιαλτικό σενάριο που έχεικαταδικασθεί και το 2003.
Αντιγράφουµε από ανακοίνωσή µας της εποχής:«Συγκεκριµένα στις 22/1/2003, έπειτα από κοινή καταγγελία των ΕΣΗΕΑ και ΕΤΕΡ, διεξήχθη έλεγχος του Σώµατος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ), όπου εκτός των πολλών παραβιάσεωντης Εργατικής Νοµοθεσίας διαπιστώθηκε και µη εφαρµογή των Σ.Σ.Ε. Το ΣΕΠΕ επέβαλεπρόστιµο 14.000 Ευρώ και, έπειτα από δεύτερη καταγγελία που ακολούθησε, νέο πρόστιµο 8.804 Ευρώ. Σε απαντητικό της υπόµνηµα η Διοίκηση του Ρ/Σ Εκκλησία της Ελλάδος υποστηρίζει ότι είναι ΝΠΔΔ, δεν υποχρεούται να εφαρµόζει τη Σ.Σ.Ε. και οι εργαζόµενοι χαρακτηρίζονται ως εθελοντές. Κάτι τέτοιο είναι απολύτως ανακριβές καθώς η µισθοδοσίαγίνεται από το Επικοινωνιακό και Μορφωτικό Ίδρυµα της Εκκλησίας της Ελλάδος, το οποίο είναι ΝΠΙΔ.» (Τότε µιλούσαν για εθελοντές που εργάζονται(!) στον ραδιοσταθµό.)

Δηλώνουµε για άλλη µια φορά, όπως και στις 14 Απριλίου 2003, ότι δεν θα επιτρέψουµε την έλευση ενός νέου Μεσαίωνα στις εργασιακές σχέσεις και θα σταθούµε σθεναρά στο πλάι των εργαζοµένων, που παλεύουν για εφαρµογή των Σ.Σ.Ε. και για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο πρόεδρος Δ.Καμαρινόπουλος
Ο Γεν. Γραμματέας Δ.Καραπανάγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς