20 Οκτ 2009

Τι συμβαίνει παιδιά εκεί στην Καθημερινή; Θα μας πεί κανείς;


Εν τάξει το έχουμε πάρει όλοι χαμπάρι- παρά τα κλειστά στόματα- ότι μέσα στην Καθημερινή υπάρχει μεγάλη αναταραχή. Με πολλές…παράπλευρες απώλειες (εθελούσιες, απολύσεις, απομακρύνσεις, παραιτήσεις, κυρίως στο οικονομικό τμήμα) που έχουν δημιουργήσει κλίμα ανασφάλειας και δημιουργία «στρατοπέδων» των φανερών ή υπόγειων εσωτερικών συγκρούσεων.
Μάθαμε μία ακόμη πολύ σοβαρή περίπτωση. Εδώ και καιρό και συγκεκριμένα από τότε που ανέλαβε η τελευταία διεύθυνση της Καθημερινής έχει ξεκινήσει ένας ύπουλος και ανήθικος πόλεμος κατά της γνωστής αρθρογράφου Ζέζας Ζήκου με προφανή στόχο να την εξωθήσουν σε παραίτηση γνωρίζοντας ότι αν την απολύσουν θα ξεσηκωθούν και οι πέτρες καθώς χαίρει γενικής εκτίμησης.
Η στήλη της, στην πρώτη σελίδα της Καθημερινής, μία ονομαστική δημοσιογραφική στήλη που δημιουργήθηκε με την ίδρυση της Οικονομικής Καθημερινής από τους Αλαφούζους πριν από 20 χρόνια, βάλλεται συνεχώς με ύπουλες μεθόδους.
Τις δύο τελευταίες εβδομάδες η στήλη της κυρίας Ζήκου γράφεται από…τον διευθυντή σύνταξης Κώστα Καλλίτση.
Τι συμβαίνει άραγε ; Τι εξυπηρετεί αυτή η συμπεριφορά του κ. Καλλίτση, που παραβιάζει καθαρά τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας αλλά και της συναδελφικής αλληλεγγύης που απαιτείται από τα μέλη της ΕΣΗΕΑ;
Σ.Σ. Περιέργως, περίπου πρίν δύο μήνες, ο κ. Καλλίτσης ήταν υπό απόλυση (για συγκεκριμένους λόγους) αλλά, αυτός ,είχε στήριξη από συναδέλφους του...

2 σχόλια:

  1. Πραγματι έπαιρνα για 6 χρόνια την εφημερίδα για το άρθρο της Κυριακής. Ολοι γνωρίζουν και περίμεναν την κρίση αν το διάβαζαν τότε , και ... ολοι εξεπλάγισαν "οι αρμόδιοι". Περιμένω νέα για την ΖΕΖΑ .Ψαχνω στο διαδικτιο να μαθω κατι ακόμα, και email της ψαχνω μηπως και μου πεί η ίδια .
    Αχιλλέας Γιαγκινης
    Δικηγόρος Κομοτηνή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκεί...αν δεν είσαι...ενσωματωμένος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας μετράει για μάς