21 Οκτ 2009

"Εκδικητική" απόλυση στο ΚΕΡΔΟΣ

Απολύθηκε σήμερα από την εφημερίδα Κέρδος δημοσιογράφος που είχε αναλάβει το τμήμα των ενθέτων παίζοντας ουσιαστικά ρόλο αρχισυντάκτη. Και παρ΄ότι είχε παρουσία, ευθύνες και εργασία σε καθημερινή βάση, είχε γραφείο, τηλέφωνο και τελούσε υπό τον άμεσο έλεγχο την εποπτεία και τις εντολές του διευθυντή της εφημερίδας συν. Δ. Ευαγγελοδήμου, παρέμενε με εργασιακή σχέση ΔΠΥ (μπλοκάκι) με πενιχρή αμοιβή που κι αυτή δεν του είχε καταβληθεί από τον Μάιο…
Το λάθος του συναδέλφου- που το κάνουν πολλοί ευσυνείδητοι εργαζόμενοι που πιστεύουν ότι θα εκτιμηθεί η δουλειά τους- είναι ότι βασίστηκε στις υποσχέσεις.

Όπως ενημερώνει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ ο εκπρόσωπος της εφημερίδας Τζώρτζης Ρούσσος:
«Τη θέση του αρχισυντάκτη ο συνάδελφος Βασίλης Νικολόπουλος την ανέλαβε όταν αποχώρησε ο συν. Μιχάλης Σιάχος ενώ προηγουμένως ασκούσε τα καθήκοντα της επιμέλειας ύλης των ενθέτων, για αυτήν του δε την εργασία δεν είχε προσληφθεί αλλά τον χρησιμοποιούσαν ως εργολάβο (με μπλοκάκι δηλαδή) ενώ όταν ανέλαβε τα καθήκοντα του αρχισυντάκτη δεν ανέλαβε κάποιος άλλος τα δικά του καθήκοντα (δηλ επιμέλεια ύλης) αλλά επωμίστηκε τη εργασία δύο δημοσιογράφων».
Το πρόβλημα του ως άνω συναδέλφου το γνωρίζω και το συζητώ μαζί του από τον προηγούμενο Ιούνιο. Ωστόσο εκείνος είχε αρνηθεί τη δική μου παρέμβαση, λέγοντας μου ότι θα το επιλύσει μόνος του σε συνεννόηση με τον διευθυντή Δ. Ευαγγελοδήμο.
Το μόνο δε που γνωρίζω ότι ζητούσε ήταν να αναγνωριστεί η εργασιακή του σχέση ως αορίστου χρόνου και να υπογραφεί σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου και πλήρους απασχολήσεως ώστε να λαμβάνει μισθό ανάλογο με τα χρόνια υπηρεσίας του και να είναι ασφαλισμένος στα ταμεία μας. Ο Βασίλης Νικολόπουλος με ενημέρωνε πολύ συχνά ότι ασκούσε επίμονες και φορτικές πιέσεις στο διευθυντή συν. Δ. Ευαγγελοδήμο προκειμένου να αναγνωριστεί η σύμβαση του. Το τελευταίο δε διάστημα, είχε γίνει ιδιαιτέρως φορτικός ενώ είχε θέσει και βέτο ότι θα ασκούσε τα καθήκοντα του αρχισυντάκτη ενθέτων μέχρι τις εκλογές. Παρόλα αυτά καμία ενέργεια δεν αναλήφθηκε από την πλευρά του διευθυντή και της διευθύνουσας συμβούλου. Αντιθέτως του ανακοινώθηκε η λήξη της συνεργασίας του με το ΚΕΡΔΟΣ.
Το θέμα το συζήτησα και με τον διευθυντή της εφημερίδας Δ. Ευαγγελοδήμο ο οποίος μου ανέφερε ότι ουδέποτε ανέλαβε δέσμευση ότι θα μετατραπεί η σύμβαση του σε αορίστου χρόνου. Αυτό για το οποίο είχε δεσμευτεί, σύμφωνα με όσα μου ανέφερε, ήταν ότι θα προσπαθήσει να περάσει την τροποποίηση της σύμβασης του σε αορίστου χρόνου από το ΔΣ της εταιρείας που εκδίδει το ΚΕΡΔΟΣ, πλην όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό. Μου ανέφερε δε ότι στη σύμβαση έργου του συν. Βασίλη Νικολόπουλου, αναγράφεται η δυνατότητα των μερών να καταγγείλουν οποτεδήποτε τη σύμβαση που έχει υπογραφεί.
Θεωρώ αυτήν την απόλυση (αφού πρόκειται για κρυπτόμενη σύμβαση εργασίας) ως εκδικητική συμπεριφορά προς το πρόσωπο του συν. Βασίλη Νικολόπουλου.
Τέλος σας ενημερώνω ότι ο Βασίλης Νικολόπουλος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μου δήλωσε ρητώς ότι επιθυμεί μεν την παρέμβαση και υποστήριξη της ΕΣΗΕΑ σε νομικό και πολιτικό επίπεδο, αλλά όχι την κήρυξη απεργίας!
αναμένω τις δικές σας ενέργειες.
Ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος της εφημερίδας ΚΕΡΔΟΣ
Τζώρτζης Ρούσσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς