13 Νοε 2009

Ο θαυμαστός κόσμος των Media

-«Φημολογία που κάνει λόγο για περισσότερες από 50 απολύσεις στον τηλεοπτικό σταθμό Αlter «σκεπάζει» το τελευταίο διάστημα τις δημοσιογραφικές κουβέντες, εντός και εκτός τηλεοπτικού σταθμού Μπουρναζίου. Σύμφωνα με ασφαλή πληροφόρηση πρόθεση του συγκροτήματος Κουρή - Γιαννίκου είναι να περιοριστούν, όσο το δυνατόν περισσότερο οι δαπάνες, λόγω... εσωτερικών αναγκών...» (πηγή εφ. Παρασκήνιο)

-«ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ότι άνοιξε την υπόθεση της κρεμάλας στο σόου του Γιούρι Γκέλερ στην πρεμιέρα του σόου στον ΑΝΤ1. Το Συμβούλιο ζήτησε ήδη όλα τα στοιχεία από τον ΑΝΤΙ και αναμένει από τους ειδικούς επιστήμονες του έκθεση για τυχόν παραβίαση της νομοθεσίας σε ό,τι αφορά τον έλεγχο της ποιότητας του προγράμματος. Από το κανάλι μετά τις αντιδράσεις που είχαν ξεσπάσει, εξέφραζαν τη δική τους διαμαρτυρία για την κριτική που δέχθηκαν υποστηρίζοντας πως είναι ένα σόου, σε καμία περίπτωση δεν κινδυνεύει κανείς από μιμητισμό αφού η παραγωγή είχε προειδοποιήσει το κοινό για ό,τι θα ακολουθούσε.» (πηγή εφ. Παρασκευή +13)

-«Στον έλεγχο του υπ. Πολιτισμού περνάνε η ΕΡΤ, το ΑΠΕ και το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο, σύμφωνα με το ΠΔ139 για τις αρμοδιότητες της κυβέρνησης. Το υπ. Εσωτερικών θα ελέγχει τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας, τη διεύθυνση Εποπτείας ΜΜΕ και το ΙΟΜ.» (πηγή εφ. Παρασκευή +13)

-«Η Google, η δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης στο Διαδίκτυο, «σήκωσε το γάντι» που της πέταξε ο αυστραλός μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης Ρούπερτ Μέρντοκ, ο οποίος απειλεί με μηνύσεις όποιους ιστότοπους θα αναπαράγουν το περιεχόμενο των εφημερίδων του ομίλου του, από το 2010, οπότε σκοπεύει να επιτρέπει την πρόσβαση μόνον επί πληρωμή, δηλαδή σε συνδρομητές. Με εκτενές δελτίο Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα στο Λονδίνο, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι « οι εκδότες που επιθυμούν να αφαιρέσουν τα άρθρα των εφημερίδων τους από το Google μπορούν να το πράξουν με μια απλή τεχνική ρύθμιση. Κάθε εφημερίδα έχει απόλυτο έλεγχο στο πόσα άρθρα της “ανεβαίνουν” καθημερινά στο Διαδίκτυο». (πηγή: Βήμα)

Πηγή: NewsTime

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς