8 Νοε 2009

Κάποιους βολεύει το "ροκάνισμα" του χρόνου - αλλά όχι τους εργαζόμενους

Με παρελκυστική τακτική και δικαιολογίες “ροκανίζει” τον χρόνο ο Πάνος Σόμπολος στην ΕΣΗΕΑ, προκειμένου να παραμένει στο Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών ως “πλειοψηφούσα παράταξη” και ο ίδιος ως (μη) εκτελών χρέη προέδρου, χωρίς καμία υποχρέωση και με σχεδόν όλα τα προνόμια. Αν και έχει γίνει σαφές ότι ο κ. Σόμπολος δεν πρόκειται να ψηφιστεί για πρόεδρος, ο ίδιος επιμένει να μην προχωρήσει σε Γενική Συνέλευση και στη συνέχεια σε εκλογές, όπως του έχει υποδειχθεί και από τη “Συσπείρωση” και με διάφορες παραλλαγές από τις παρατάξεις της Νανάς Νταουντάκη και του Δημήτρη Κουμπιά. Προτιμάει να κολλήσει σε μια καρέκλα, από την οποία όχι μόνο αδρανεί για τα προβλήματα των δημοσιογράφων, αλλά και λειτουργεί σε βάρος τους.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η αδυναμία της ΕΣΗΕΑ -πλην των παρατάξεων της “Συσπείρωσης” και της “Μαχόμενης”- να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στον ρόλο της και να υπερασπιστεί τη θέση εργασίας της συνδικαλιστικής εκπροσώπου στον παλιό “Ελεύθερο Τύπο” στη νέα του έκδοση, όπως καταγγέλλει η ίδια η εκπρόσωπος των δημοσιογράφων στο Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, Ματίνα Παπαχριστούδη.
Αν και η στάση ορισμένων παρατάξεων της ΕΣΗΕΑ στο συγκεκριμένο ζήτημα αναμένεται να συζητηθεί και να καταγγελθεί από το Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ την ερχόμενη Τρίτη, μέγα ζήτημα ανακύπτει από την αδυναμία της ΕΣΗΕΑ να υποστηρίξει τον ρόλο της και να υπερασπιστεί τους εκλεγμένους συνδικαλιστές της, εκπροσώπους των μελών της στα επιμέρους ΜΜΕ. Αντιλαμβάνεται κανείς έτσι τι μεταχείριση μπορεί να έχει ένας “απλός δημοσιογράφος” που δεν ανήκει στο παρεάκι Σόμπολου.
Διότι ο αποκλεισμός της Ματίνας Παπαχριστούδη από τον νέο “Ε.Τ.” (που κυκλοφορεί αύριο) αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα συνδικαλιστικής δίωξης, στην οποία ο κ. Σόμπολος όχι μόνο δεν αντέδρασε, αλλά έδειξε να μην αντιλαμβάνεται γιατί πρέπει να αντιδράσει. Από την άλλη πλευρά, δύο μέλη της παράταξης του “Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία” προσελήφθησαν στη νέα εφημερίδα – και χωρίς να ακουστεί ώς τώρα ότι έθεσαν θέμα πρόσληψης της συνδικαλιστικής εκπροσώπου.
“Ποσώς με ενδιέφερε ως επαγγελματία εάν θα εργαζόμουν στη νέα έκδοση της εφημερίδας. Αυτό που θεωρώ απαράδεκτο είναι να μην δέχεται το συνδικαλιστικό μας σωματείο να υποστηρίξει τη θέση του”, λέει στην επιστολή της η Ματίνα Παπαχριστούδη και αφήνει να κρίνει ο δημοσιογραφικός κόσμος την εικόνα ορισμένων παρατάξεων της ΕΣΗΕΑ και του κ. Σόμπολου.
Για την ιστορία: Μερικές φορές πραγματικά “οι καλοί δεν χάνονται”. Η Ματίνα, από τις καλύτερες επαγγελματίες στον τομέα της, δεν έμεινε χωρίς δουλειά και θα μπορεί να βλέπει τον γιο της τον Αναστάση τα απογεύματα…
Νταρζάνου Α., Η ΑΥΓΗ: 08/11/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς