20 Ιαν 2010

Ρωσία: Θάνατος δημοσιογράφου απο ξυλοδαρμό σε αστυνομικό τμήμα

Ενας ρώσος δημοσιογράφος υπέκυψε σήμερα στα τραύματα που του είχε προκαλέσει ο άγριος ξυλοδαρμός του στη διάρκεια της κράτησής του από την αστυνομία, αναφέρουν επίσημες και δημοσιογραφικές πηγές, επισημαίνοντας ότι ....πρόκειται για το τελευταίο μιας σειράς κρουσμάτων βίας με θύμα δημοσιογράφο που σημειώνεται στη Ρωσία.
Ο 47χρονος δημοσιογράφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στις 4 Ιανουαρίου με σοβαρά τραύματα σε εσωτερικά όργανα μετά τον ξυλοδαρμό του από αστυνομικό σε ένα κελλί για μεθυσμένους κρατούμενους στην πόλη Τομσκ της Σιβηρίας, όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή Ανακριτική Επιτροπή.
Ο άτυχος δημοσιογράφος έπεσε σε κώμα από το οποίο δεν συνήλθε ποτέ, αναφέρει η ίδια πηγή στον ιστότοπό της.Το κρατικό Ria Novosti και άλλα πρακτορεία ειδήσεων μεταδίδουν ότι το θύμα εργαζόταν για τον ραδιοσταθμό Ηχώ της Μόσχας και ονομαζόταν Κονσταντίν Ποπόφ. Ο 26χρονος αστυνομικός που κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό θα διωχθεί ποινικά, ενώ αποπέμφθηκε από την υπηρεσία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Τον περασμένο μήνα ο πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ είχε επισημάνει ότι η συμπεριφορά της αστυνομίας πυροδοτεί την οργή των πολιτών και υπονομεύει το γόητρο του κράτους. Για τον λόγο αυτό έκανε λόγο για την ανάγκη σοβαρών μεταρρυθμίσεων και αποφάσισε ως το 2012 να περικοπεί κατά το ένα πέμπτο το προσωπικό του υπουργείου Εσωτερικών που αριθμεί 1,4 εκατομμύρια άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς