19 Απρ 2010

Οι ιδιοκτήτες του περιοδικού τύπου προτείνουν...μείωση μισθών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ (ΕΣΠΗΤ)
Με προκλητικό τρόπο αντιμετωπίζει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Περιοδικού Τύπου (ΣΕΠΤ) το αίτημα της ΕΣΠΗΤ για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Την περασμένη Παρασκευή 16 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε μετά από συνεχείς αναβολές (με ευθύνη του ΣΕΠΤ) η πρώτη συνάντηση για την υπογραφή νέας ΣΣΕ, στην οποία οι εκπρόσωποι της ΕΣΠΗΤ (Πρόεδρος Γιάννης Πλαχούρης, Αντιπρόεδρος Γιάννης Μπαζαίος, Γενικός Γραμματέας Σπύρος Κρίκος και το μέλος ΔΣ Θέμης Μπερεδήμας) άκουσαν με έκπληξη τον πρόεδρο του ΣΕΠΤ Θεοχάρη Φιλιππόπουλο και το νέο γενικό γραμματέα Κώστα Κιμπουρόπουλο να προτείνουν το πάγωμα των αυξήσεων στα κλιμάκια έως 1.500 ευρώ και περικοπή κατά 8% στα υψηλότερα κλιμάκια, με «αντάλλαγμα» αόριστες υποσχέσεις για εργασιακή ειρήνη και «προσπάθεια» να μην γίνουν απολύσεις.

Επιπλέον, οι εκπρόσωποι του ΣΕΠΤ απέρριψαν τις προτάσεις τις ΕΣΠΗΤ για κατοχύρωση των θέσεων εργασίας, για περαιτέρω ρυθμίσεις στο ζήτημα των Δ.Π.Υ. και σε γενικά θεσμικά αιτήματα του κλάδου, για την κατοχύρωση του ρόλου και χαρακτήρα του περιοδικού Τύπου.

Οι εκπρόσωποι του Δ.Σ. απέρριψαν αμέσως τις προτάσεις του ΣΕΠΤ. Tο ζήτημα τίθεται τη Δευτέρα 19 Απριλίου, στις 14:30 για συζήτηση στην έκτακτη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνεργαζομένων Ενώσεων στα ΜΜΕ (Διασωματειακό), ενώ ενημερώθηκαν ήδη σχετικά η ΠΟΕΣΥ και άλλες δημοσιογραφικές Ενώσεις, επειδή αρχίζουν ή βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για υπογραφή των υπόλοιπων ΣΣΕ του κλάδου.

Καλούμε τα μέλη της ΕΣΠΗΤ να ενημερώνουν άμεσα την Ένωση για τυχόν προσπάθειες εφαρμογής στην πράξη τέτοιων απαράδεκτων ρυθμίσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς