29 Νοε 2010

Διαγραφή του Παναγόπουλου απο την ΕΣΗΕΑ αποφάσισε το ΔΣ

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, τη διαγραφή, κατά το καταστατικό, του Χρήστου Παναγόπουλου.
Η απόφαση για τον προκλητικό κύριο Παναγόπουλο ( της ΕΡΤ για την οποία σήμερα βγήκε πόρισμα...και τώρα του ΣΚΑΊ) ελήφθη και μάλιστα άργησε πολύ. Μόνο που κάποιοι πρέπει να ντρέπονται για τη στάση τους.

Έτσι για την ιστορία: Η πρόταση, κατατέθηκε από την αντιπρόεδρο του ΔΣ Νανά Νταουντάκη και την ψήφισαν έξη: Νταουντάκη, Νταβανέλος, Ράμμος, Κουμπιάς, Βιδάλη, Πετραλιά.
Ο Τσαλαπάτης έφυγε λίγα λεπτά πριν.
Ο Σόμπολος, η Μαγιάση, ο Βλαβιανός, ο Κυρίτσης, αφού προσπάθησαν να βρουν σωσίβιο, ως συνήθως, σε νομικά τερτίπια, έριξαν λευκό.

Ναι, λευκό. Για το μέλος της ΕΣΗΕΑ που πιέζει, απειλεί, προπηλακίζει εργαζόμενους, που κουρελιάζει τίς ΣΣΕ, που προσβάλλει τα μέλη του ΔΣ, που καταρρακώνει το καταστατικό του Σωματείου, που δεν σέβεται κανέναν και τίποτα μπροστά στο προσωπικό του συμφέρον.

Ακόμη και όταν μπροστά στον Σκάι, κράτησε το συμβούλιο έξω από τις πόρτες, δηλώνοντας «δεν μπορείτε να μπείτε γιατί ο σταθμός είναι…εν λειτουργία» κράτησαν την ίδια στάση του υποτακτικού (αλίμονο τόσα ρουσφέτια τους έχει κάνει για να κερδίσουν τις εκλογές...) και ο κυρ Πάνος κοιτούσε επιτιμητικά άλλο μέλος του συμβουλίου που του μίλησε έντονα.

Προτάσεις για στάση εργασίας έγιναν. Η πρώτη, το πρωί, δεν προχώρησε γιατί όπως είπε αργότερα ο Σόμπολος «δεν συμφωνούσε ο Γκανάς» ο πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ, μια δεύτερη για το απόγευμα έπεσε κι αυτή στο κενό.

Και άλλη μία πρόταση για εγγραφή όλων των μη μελών του ΣΚΑΙ πήρε τις- γνωστές- πέντε ψήφους και δεν πέρασε!!!

Η επιστολή των εκπροσώπων των εργαζόμενων στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση τα λέει όλα:
29-11-2010
Ήταν 23-11 όταν δεσμευτήκαμε οι δημοσιογράφοι –εργαζόμενοι στο ραδιόφωνο του Σκάϊ 100,3 ότι δεν υπογράφουμε τις «ατομικές συμβάσεις» εργασίας που η διεύθυνση του σταθμού απαιτούσε για τη μείωση της μηνιαίας μισθοδοσίας μας κατά 10%. Στη διάρκεια των επτά αυτών ημερών, έγιναν πολλές συνελεύσεις και συζητήσεις τόσο με το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ και το Διασωματειακό όσο και με τη διοίκηση του σταθμού ή πιό σωστά του ομίλου, καθώς η αποκαλούμενη «τυφλή περικοπή» του 10% αφορούσε και την τηλεόραση και τους διοικητικούς.
Η διοίκηση του σταθμού, ακόμα και κατά τη διάρκεια της Κυριακής, άσκησε αφόρητες πιέσεις στους εργαζόμενους, για να τους αποσπάσει την υπογραφή τους, σ’ ένα πιο βελτιωμένο από το αρχικό, ιδιωτικό συμφωνητικό περικοπής της μισθοδοσίας τους. Κι ενώ το Διοικητικό Συμβούλιο και οι «επιτελάρχες» του σταθμού εργαζόταν υπερωριακά, με στόχο την εξώθησή τους στην υπογραφή, η ΕΣΗΕΑ, και για την ακρίβεια η πλειοψηφία της, επέλεγε το δρόμο της ηχηρής σιωπής και της «ευγένειας». Τις πιο δύσκολες ώρες, παρότι είχαν ενημερωθεί για το τέλος που ερχόταν, απουσίαζαν ..Δεν κηρύχθηκε καμία απεργία στον όμιλο για την κρίσιμη σημερινή ημέρα, ούτε στάση, ούτε καν συνέλευση. Κι όταν κλήθηκαν επιτακτικά να παραστούν από τους εργαζόμενους που αντιστεκόταν και δεν υπέγραφαν, παρά την εξάντληση των χρονικών ορίων που είχαν τεθεί από τη διοίκηση του σταθμού, έμειναν απ΄ έξω από την πόρτα ... Καθώς ο κ. Πάνος (σ.σ Σόμπολος) δεν αντέδρασε στην «πρόκληση» του Χρήστου όπως τον αποκάλεσε (σ.σ Παναγόπουλου) να απαγορεύσει την είσοδο στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης.
Επί της ουσίας, συναδελφοί μας (όπως μέλλουσες μητέρες και όχι μόνο) με τη διακριτική ενθάρρυνσή μας υπέγραψαν ή άλλοι με δάκρυα στα μάτια σύρθηκαν –τελευταίοι- ως το λογιστήριο για να υπογράψουν τη μη απόλυσή τους. Κάποιοι –λιγοστοί αντέχουν ακόμα. Ως άτομα. Γιατί ξέρουν οτι το σωματείο τους εξαντλήθηκε στο «Θα» και την κωλυσιεργία.

Δήμητρα Κουντή
Εκπρόσωπος των δημοσιογράφων του Σκάι 100,3
Κωνσταντίνος Δαυλός
Εκπρόσωπος των δημοσιογράφων του Σκάι TV
---------------------
ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΣΕ ΠΕΙΣΜΑ ΟΣΩΝ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΜΕΝΟΥΣ.
ΟΡΘΙΟΙ ΑΚΟΜΗ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

4 σχόλια:

  1. Για ποια ΕΣΗΕΑ μιλάμε??? Αυτοί έχουν ξεπουληθεί προ πολλού στα μεγάλα αφεντικά!!! Γι' αυτό και ο καθένας τους έχει απο τρεις και τέσσερις δουλειές... Ζητάνε την ψήφο μας για να έχουν εκείνοι ασυλία... Κατά τα άλλα οι λίστες των ανέργων μεγαλώνουν, συνάδελφοι καλούνται να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις και το προεδρείο κοιμάται τον ύπνο του δικαίου... Τι να περιμένουμε πια από αυτά τα λαμόγια. Ακόμα και εκείνοι του προεδρείου, οι δήθεν αγωνιστές, όταν ο Ριζοσπάστης και ο 902 έδιωξε και διώχνει συναδέλφους, σφύριζαν και σφυρίζουν αδιάφορα... Τι να περιμένουμε λοιπόν από αυτούς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κ Κουντή μην προδώσετε τους μαχόμενους δημοσιογράφους, αυτούς που πιστεύουν ακόμα σε αξίες και ιδανικά, που παραμερίζουν τις προσωπικές τους ανάγκες μπροστά στις βουλές των επιτηδείων, που αποφασίζουν για το μέλλον τους (μη υπογράφοντας τις συμβάσεις των "αξιότιμων" κυρίων του ΣΚΑΙ)με γνώμονα τον κώδικα της δημοσιογραφικής και προσωπικής τους δεοντολογίας. Δεν είμαι δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ, ούτε ανήκω στον χώρο των ΜΜΕ, αλλά αυτή η στάση των εργαζομένων του ΣΚΑΙ να υπογράψουν (ο καθένας για τον δικό του σεβαστό λόγο) εκφράζει τη γενικότερη στάση των Ελλήνων απέναντι στη λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης και της "υποδούλωσης", που με σταυρωμένα χέρια και με την καθημερινή συγκατάθεση μας βάζουμε την ταφόπλακα στο μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. BROMIARHS:
    MAZI SAS PAIDIA ! SYNEXEISTE SAS FOBOYNTE O GIANNAKIS EXEI SYGOYRA TOYS XEIROTEROYS SYMBOYLATORES .
    NTROPI TOY OMOS KAI EXEI PERASEI POLLA STO PARELTHON KAI PROSOPIKA TON STIRIKSA TOTE POY O PETROPOYLOS KAI TSOTSOROS TON XTYPOYSAN STO XOMA !
    NTROPI SOY RE GIANNAKI !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σας ενημερώνουμε ότι ο Γιώργος Ταμπακόπουλος με το που ανέλαβε εκδότης/διευθυντής της εφημερίδας "Στο Καρφί" ξεκίνησε να απολύει δημοσιογράφους και, μάλιστα, χαμηλόμισθους και, μάλιστα, με την αιτιολογία "περικοπές" χωρίς καν να τους δώσει το δικαίωμα να υπερασπιστούν τη δουλειά τους και το ψωμί τους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας μετράει για μάς