31 Ιαν 2011

Αρνούνται να εργαστούν οι συντάκτες στο Εθνος- απεργία κήρυξε η ΕΣΗΕΑ

Τα …μολύβια κάτω άφησαν οι συντάκτες της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ» και αρνήθηκαν να συνεχίσουν να εργάζονται αν δεν ανακληθεί η νέα απόλυση που ανακοινώθηκε σήμερα- 10 μέρες μετά την προηγούμενη απόλυση του δημοσιογράφου Βαγγέλη Γιάννου και τη σωρεία απολύσεων εργαζόμενων των τελευταίων μηνών.

Πρόκειται για τη συνάδελφο Σοφία Βαστάκη, η οποία εργάζεται επί 18 χρόνια στην εφημερίδα και σήμερα έμαθε ότι απολύεται επειδή είναι… υψηλά αμειβόμενη. Η εκπρόσωπος όμως δηλώνει ότι ο μισθός της Βαστάκη είναι ακριβώς αυτός που προβλέπεται από την σύμβαση...
Έγινε συνάντηση με τον Διευθυντή Θανάση Τσεκούρα η οποία, ως συνήθως δεν απέδωσε τίποτα. Η αγανάκτηση των συντακτών κορυφώθηκε και όλοι πια, στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε, αποφάσισαν να μην δουλέψουν για την αυριανή έκδοση της εφημερίδας αν δεν ανακληθούν οι απολύσεις. Από την νομική υπηρεσία τους προειδοποιούσαν ότι «όποια απεργία αποφασιστεί θα κηρυχθεί παράνομη» αλλά αυτό εξόργισε ακόμη περισσότερο τον κόσμο που δήλωσε αποφασισμένος να προχωρήσει.

Η εκπρόσωπος Ιωάννα Ηλιάδη ειδοποίησε την ΕΣΗΕΑ, ο πρόεδρος πρότεινε να ανέβει το ΔΣ στον Πήγασο αλλά η αντιπρόεδρος Νανά Νταουντάκη εισηγήθηκε στο ΔΣ να προχωρήσουν σε κάποια μορφή απεργιακής κινητοποίησης σήμερα ώστε να καλυφθεί με την ομπρέλα του Σωματείου η στάση των συναδέλφων. Μετά από συζήτηση αποφασίστηκε να κηρυχθούν δύο 4ωρες στάσεις εργασίας (19.00 έως 23.00 και από 23.30 έως 3.30π.μ) ώστε να μην εξαναγκαστούν από την εργοδοσία και την διεύθυνση οι συντάκτες να εργαστούν τη νύχτα.
Η έκδοση της εφημερίδες είναι προβληματική καθώς κανείς από την διεύθυνση δεν περίμενε τέτοια έντονη αντίδραση των εργαζόμενων. Δηλαδή τι περίμεναν. Δεν ήξεραν ότι σε όλα υπάρχει όριο αντοχής και ανοχής;

Στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ αναφέρεται:

Δύο 4ωρες στάσεις εργασίας των δημοσιογράφων που εργάζονται στο «ΕΘΝΟΣ» για σήμερα Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011 από 19.00 έως 23.00 και από 23.30 έως 3.30π.μ., κήρυξε το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παράνομη, αντιδεοντολογική και καταχρηστική απόλυση της συναδέλφου Σοφίας Βαστάκη.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ζητεί την άμεση ανάκληση της απόλυσης, η οποία ήρθε λίγες μόλις μέρες μετά την απόλυση και του συναδέλφου της ίδιας εφημερίδας Βαγγέλη Γιάννου, του οποίου επίσης ζητάμε την επαναπρόσληψη.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί όλους τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στο «ΕΘΝΟΣ», να μετάσχουν μαζικά και δυναμικά στις στάσεις εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς