3 Φεβ 2011

Απάντηση της ΠΟΣΠΕΡΤ στους ιδιοκτήτες της ιδιωτικης τηλεόρασης και στο ΣΤΑΡ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αγ. Παρασκευή, 03/02/2011
Τα αδικαιολόγητα προσπαθεί να δικαιολογήσει η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε.) με Ανακοίνωσή – Δελτίο Τύπου για τη μονομερή ενέργειά της, μέσω του STAR CHANNEL, με την οποία επιχειρεί να καταστρατηγήσει άρθρο προς άρθρο τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Συγκεκριμένα, βαπτίζει ‘’ νέες τεχνολογίες ‘’, κάμερες και τεχνικό εξοπλισμό της προηγούμενης δεκαετίας που χρησιμοποιείται μόνο σε τελετές ιερών μυστηρίων, δηλαδή τεχνολογία SD αντί HD που κυριαρχεί σήμερα.

Όποιος προσπαθήσει να καταργήσει ή να αλλοιώσει Σ.Σ.Ε. θα βρει απέναντί του όλο το συνδικαλιστικό κίνημα, ιδίως αν όπως στην προηγούμενη περίπτωση έχει στόχο τη μείωση των θέσεων εργασίας.

Η ενέργεια αυτή, οι απολύσεις σε ιδιωτικούς περιφερειακούς σταθμούς (ΤΕLETIME Πάτρας, Βεργίνα, Δέλτα Αλεξανδρούπολης, TV Ωμέγα Θεσσαλονίκης) και σε τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας (STAR, ANT1, ALTER, MEGA, 902), οι ατομικές συμβάσεις όπως και η συστηματική καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων (ALTER), φανερώνει τη λυσσαλέα γενικευμένη εργοδοτική επίθεση. Αποθρασύνονται δε, γιατί η σιωπή της Κυβέρνησης και των οργάνων της Πολιτείας είναι εκκωφαντική.

Η Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. είναι αποφασισμένη να βάλει φρένο στην ολοένα επιδεινούμενη κατάσταση χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα. Τέλος προειδοποιούμε την Κυβέρνηση ότι αν στο επικείμενο νομοσχέδιο για τα Μ.Μ.Ε. δε ληφθεί σοβαρά υπόψη η γνώμη των εργαζομένων και οδηγηθούμε στη συρρίκνωσή που επιδιώκουν οι καναλάρχες, θα ξεσπάσει θύελλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς