2 Φεβ 2011

Πρώτη εφημερίδα αποκλειστικά για iPad απο τον Ρούπερτ Μέρντοχ


Εφημερίδα αποκλειστικά για iPad παρουσίασε ο ιδιοκτήτης του ομίλου μέσων ενημέρωσης Ρούπερτ Μέρντοχ.


Τα γεγονότα στην Αίγυπτο κυριαρχούν στην πρώτη έκδοση της The Daily


Η «The Daily», όπως ονομάζεται το καθημερινό φύλλο, θα πωλείται για 14 σεντς την ημέρα, 99 σεντς την εβδομάδα ή 40 δολάρια το χρόνο. Για τις δύο πρώτες εβδομάδες κυκλοφορίας θα είναι δωρεάν, αναφέρει το AppleInsider.Οι αναγνώστες της θα την αγοράζουν από το iTunes μέσω του νέου, ειδικού συνδρομητικού τμήματος που εγκαινιάστηκε.
«Οι νέες εποχές απαιτούν μία νέα δημοσιογραφία», υπογράμμισε ο κ. Μέρντοχ κατά την παρουσίαση στη Νέα Υόρκη.
H The Daily είναι η πρώτη εφαρμογή που θα χρησιμοποιεί το μοντέλο των συνδρομών μέσα στην εφαρμογή, το οποίο η Apple σκοπεύει να επεκτείνει στο μέλλον και σε άλλους παρόχους περιεχομένου. Κάθε φορά που ο χρήστης θα κατεβάζει την εφαρμογή θα κατεβαίνει η νέα έκδοση. αν και θα κυκλοφορεί κάθε πρωί, οι εκδότες θα παρέχουν ανανεώσεις και έκτακτες ειδήσεις σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Μεγάλο μέρος του περιεχομένου είναι διαδραστικό, ενώ οι χρήστες θα μπορούν να αφήνουν και σχόλια ή να μοιράζονται το περιεχόμενο μέσω Facebook ή Twitter.
Οι τιμές είναι μικρότερες από αυτές για άλλες εφημερίδες που διαθέτουν έκδοση για iPad, όπως η Wall Street Journal, επίσης ιδιοκτησίας Ρ. Μέρντοκ. Κατά τον Αυστραλό μεγιστάνα του Τύπου, η χαμηλή τιμή της The Daily οφείλεται στο ότι δεν έχει έξοδα εκτύπωσης ή διανομής. Για την εφημερίδα εργάζονται 100 δημοσιογράφοι, πολλοί από τους οποίους είχαν εργαστεί στο περιοδικό New Yorker, το Forbes και τη New York Post.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς