29 Ιουν 2011

Οι δύο φωτογραφίες που συγκίνησαν το Διαδίκτυο

Εκατοντάδες Έλληνες, έμειναν παρά τις αντίξοες συνθήκες, μπροστά στη Βουλή για να διαδηλώσουν κατά των σκληρών οικονομικών μέτρων που θέλει να περάσει η κυβέρνηση. Η ατμόσφαιρα αποπνικτική, γύρω βία και θυμός, όμως κάποιοι έμειναν εκεί, και αντιστέκονταν.

Η φωτογραφία ενός παππού, που φοράει μάσκα για να μην εισπνέει χημικά και βρίσκεται στις επάλξεις, μπροστά από τη Βουλή, έχει κάνει το γύρο του Διαδικτύου. Οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων, όπως το Facebook και το Twitter, αναδημοσίευσαν και σχολίασαν με τα καλύτερα λόγια τη φωτογραφία αυτού του ηλικιωμένου άνδρα, που παραμένει μαχητής, ακόμη και στις δύσκολες συνθήκες που δημιούργησαν οι συμπλοκές των κουκουλοφόρων με τα ΜΑΤ και το ξέσπασμα του χημικού "πολέμου" στο κέντρο της Αθήνας.

Ακόμη μία φωτογραφία, αυτή ενός βουρκωμένου τσολιά έξω από τη Βουλή, έχει προκαλέσει ιδιαίτερη συγκίνηση. Χρέος του να είναι εκεί, παρών, ό,τι κι αν συμβαίνει. Κι εκείνος, βουρκωμένος - άραγε γιατί; - είναι παρατηρητής μιας ολοκληρωτικής διάλυσης.

πηγή:mediasoup

2 σχόλια:

  1. με συγχωρειτε που θα σας το χαλασω, αλλα ο τσολιας μαλλον απο τα χημικα εχει κανει τετοια ματια!
    Αλλα ακομα κι ετσι, ειναι δυνατη φωτο, αν και με τελειως διαφορετικο μηνυμα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΝΤΩς Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ..ΤΟΥΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας μετράει για μάς