9 Δεκ 2011

ΠΟΣΠΕΡΤ σπείρατε ανέμους και τώρα θα θερίσετε θύελες

Τα μηνύματα που φτάνουν διαρκώς στην κυβέρνηση και στην Τρόϊκα είναι επαναλαμβανόμενα και καταδικαστικά για τις πρακτικές που εκπορεύονται από τη δεύτερη και υιοθετούνται από την πρώτη.Το Διεθνές Γραφείο Εργασίας ILO (International Labor Office) σε έκθεσή του, που υπέβαλε στη Γ.Σ.Ε.Ε., μετά από καταγγελίες της τελευταίας για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, επισήμανε ότι «όσο υπάρχει έλλειψη κοινωνικής δικαιοσύνης, οι θυσίες που υφίστανται οι εργαζόμενοι θα είναι άδικες και άνισες και δεν θα οδηγούν σε έξοδο από την κρίση αλλά σε ανακύκλωσή της και σε ακόμα βαθύτερη ύφεση».

Οι Έλληνες εργαζόμενοι έχουν χαρακτηριστεί από τη Euro Stat ως οι σκληρότερα εργαζόμενοι Ευρωπαίοι. Παρά ταύτα τόσο η Τρόϊκα όσο και η κυβέρνηση, τους συμπεριφέρονται ως εάν η κατάντια της χώρας να οφείλεται σε αυτούς. Αντί οι πολιτικοί που πλαισιώνουν το υπάρχον ετερόκλητο και παράταιρο κυβερνητικό σχήμα να ασκήσουν μια αυτοκριτική και να συναισθανθούν τις τεράστιες ευθύνες που φέρουν για την κατάντια της χώρας, στρέφουν τα πυρά τους και παίρνουν ολοένα και σκληρότερα μέτρα κατά των εργαζομένων.

ΗΔΗ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2012, ΕΝΑΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΡΗΜΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.
Κύριοι, σπέρνετε ανέμους και θα θερίσετε θύελλες. Ο λαός δεν αντέχει τα αλλοπρόσαλλα μέτρα σας. Κάθε καλόπιστος παρατηρητής βλέπει ότι η τακτική σας είναι καταστροφική.

Η διαρκής αποδυνάμωση των εργαζομένων και η εξαθλίωσή τους μόνο άσχημα θα φέρουν.
Χθες ήταν ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ, σήμερα το Διεθνές Γραφείο Εργασίας, αύριο κάποιος άλλος θα πει το αυτονόητο.
Δεν πάει άλλο.

Αλλάξτε πολιτική.

Ο λαός δικαιούται να έχει καλύτερη αντιμετώπιση.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ αλλά και γενικότερα οι εργαζόμενοι στα Μ.Μ.Ε. αγωνιζόμαστε, και θα συνεχίσουμε απέναντι σ’ αυτές τις πολιτικές, γιατί έχουμε χρέος απέναντι στον Ελληνικό λαό, τις οικογένειές μας, την επαγγελματικότητα και την αξιοπρέπειά μας.
Ο αγώνας μας θα είναι μακρύς και επίπονος, όμως αν είμαστε όλοι μαζί θα είναι τελικά και νικηφόρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς