8 Δεκ 2011

Απολύσεις και στο Star επειδή δεν υπέγραψαν ατομικές συμβάσεις

Επτά εργαζόμενους απέλυσε η εργοδοσία του τηλεοπτικού σταθμού Star Channel επειδή είπαν όχι στη μείωση των μισθών τους και αρνήθηκαν να υπογράψουν ατομική σύμβαση εργασίας, υπερασπιζόμενοι την ΣΣΕ που έχουν υπογράψει οι ιδιοκτήτες των καναλιών με την ΕΣΗΕΑ. Την ίδια ώρα επτά συντάκτες του πειραϊκού και ναυτιλιακού ρεπορτάζ με επιστολή τους προς την ΕΣΗΕΑ καταγγέλλουν τις απολύσεις ως εκδικητικές, παράνομες και καταχρηστικές.

"Σήμερα, μετά από χρονικό διάστημα 6 μηνών το ναυτιλιακό ρεπορτάζ και οι δημοσιογράφοι του δέχτηκαν ένα δεύτερο πλήγμα, με την άδικη, παράνομη και καταχρηστική απόλυση του εμπειρότατου και ικανότατου ναυτιλιακού συντάκτη του Star channel Σπύρου Πάνου.
Η διοίκηση του Star Channel απέλυσε τον συνάδελφό μας γιατί όπως και άλλοι 7 συντάκτες αρνήθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας, υπερασπιζόμενος τη ΣΣΕ που έχουν υπογράψει οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών με την ΕΣΗΕΑ.
Εμείς οι πειραϊκοί και ναυτιλιακοί συντάκτες απαιτούμε να πάρει πίσω την άδικη απόφασή του η διοίκηση του Star και να μην επιμείνει στην απόλυση τόσο του Σπύρου Πάνου όσο και των άλλων 7 συναδέλφων μας.
Το πειραϊκό-ναυτιλιακό ρεπορτάζ καταγράφει σήμερα μια σημαντική απώλεια συντάκτη που το υπηρετεί ευσυνείδητα περίπου για 3 δεκαετίες.
Συμπαραστεκόμαστε στον Σπύρο Πάνου και θεωρούμε υποχρέωσή μας να δηλώσουμε προς τους εργοδότες όλες των ΜΜΕ πως θα συνεχίσουμε τους αγώνες ενάντια στις άδικες απολύσεις συναδέρφων μας, την επιβολή ατομικών συμβάσεων εργασίας με μείωση αποδοχών, την μη καταβολή δεδουλευμένων μισθών σε εργαζόμενους σε πολλά ΜΜΕ και τέλος στην παραβίαση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, που έχει μοναδικό διακαίωμα να υπογράφει εκπροσωπώντας μας η ΕΣΗΕΑ. Θα υπερασπιστούμε, όπως έχουμε υποχρέωση την απρόσκοπτη ενημέρωση του έλληνα φορολογούμενου πολίτη και το δικαίωμά του να πληροφορείται όλα τα γεγονότα στην αληθινή τους διάσταση.

Οι πειραϊκοί και ναυτιλιακοί συντάκτες

Πόπη Χριστοδουλίδου
Χάρης Μπόλκας
Δώρα Βογιατζάκη
Βασίλης Τζήμτσος
Μαρία Παπαβλάχου
Σωτήρης Μπολάκης
Κατερίνα Πρίφτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς