25 Οκτ 2012

Αλλος ένας δημοσιογράφος δολοφονήθηκε στη Σομαλία


Ένας Σομαλός δημοσιογράφος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε το βράδυ της Τρίτης από άγνωστους ενόπλους στη Σομαλία,  έγινε έτσι ο 16ος επαγγελματίας των μέσων ενημέρωσης που σκοτώνεται στη χώρα αυτή στο Κέρας της Αφρικής από την αρχή του έτους, έγινε γνωστό από συναδέλφους του και την αστυνομία.

Το θύμα, Άχμεντ Φάρα Ίλιας, εργαζόταν για ένα σομαλικό τηλεοπτικό σταθμό με έδρα το Λονδίνο, τον Universal TV. Ο σταθμός αυτός έχει χάσει ήδη ένα διάσημο κωμικό του στις αρχές Αυγούστου, που σκοτώθηκε και αυτός από σφαίρες αγνώστων.


Ο Άχμεντ Φάρα Ίλιας δέχτηκε επίθεση στην πόλη Λαζανόντ, που βρίσκεται στην αυτοανακηρυχθείσα ανεξάρτητη περιοχή της Σομάλιλαντ και Πούντλαντ, μια ημιαυτόνομη περιοχή της βόρειας Σομαλίας. Η διαφιλονικούμενη πόλη εξακολουθεί να βρίσκεται σήμερα υπό τον έλεγχο της διοίκησης της Σομάλιλαντ.

"Ένας τοπικός δημοσιογράφος που εργαζόταν για μια σομαλική τηλεόραση σκοτώθηκε χθες το βράδυ στη Λαζανόντ, και η αστυνομία κάνει έρευνες για το περιστατικό", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Νταχίρ Άνταν, ένας αξιωματικός της αστυνομίας, προσθέτοντας ότι κανείς δεν έχει ακόμη συλληφθεί, και ότι η πόλη είναι "θέατρο βιαιοτήτων εδώ και δύο χρόνια".

Η δολοφονία του Άχμεντ Φάρα Ίλιας έρχεται δύο ημέρες αφότου ένας άλλος Σομαλός δημοσιογράφος τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρα στη σομαλική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με την οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα, η Σομαλία είναι η χώρα της Αφρικής που θεωρείται η πιο επικίνδυνη για τους δημοσιογράφους και όπου σημειώνονται οι περισσότεροι θάνατοι εργαζομένων σε μέσα ενημέρωσης.

Οι 16 δημοσιογράφοι που σκοτώθηκαν από την αρχή του έτους, είτε δολοφονήθηκαν ή έχασαν τη ζωή τους σε φονικές επιθέσεις.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς