26 Οκτ 2012

Επιστολή Νάντιας Βασιλειάδου


"Στις 30 Απριλίου 2012 τρείς συνάδελφοι από την Ελευθεροτυπία οι Σταμάτης Νικολόπουλος, Ελένη Κωσταρέλλου και Σωτήρης Μανιάτης κατοχύρωναν στο υπουργείο Ανάπτυξης τον τίτλο «Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ» για το νέο εκδοτικό εγχείρημα που σχεδίαζαν", αναφέρει η Νάντια Βασιλειάδου σε επιστολή της στον ιστότοπο ekprosoposeleftherotypias.blogspot.gr, το οποίο δημοσιεύει και το έγγραφο (φωτό) που τη συνοδεύει.

Στην επιστολή της αναφέρονται τα εξής:

"Εκλεγμένοι ως μέλη της συντακτικής επιτροπής (οι Κωσταρέλλου, Μανιάτης) η οποία εξέδωσε τα δυο πρώτα απεργιακά φύλλα και χωρίς να παραιτηθούν, ως όφειλαν, από τις θέσεις ευθύνης που κατείχαν προχώρησαν στην κατοχύρωση τίτλου της εφημερίδας που επεδίωκαν να εκδώσουν: Την «εφημερίδα των συντακτών».

Δεν μπήκαν ποτέ στον κόπο να ενημερώσουν τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων για τις προθέσεις και τα σχέδια τους. Κι ας αποτελούσαν οι δυο πρώτοι ( Νικολόπουλος, Κωσταρέλλου) μέλη και της εργασιακής επιτροπής η οποία προσπαθούσε να βρει διέξοδο στα προβλήματα των 850 απλήρωτων εργαζομένων της Ελευθεροτυπίας! Κι ας συμμετείχε τότε ο Σταμάτης Νικολόπουλος ταυτόχρονα στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Τη στιγμή που ο απεργιακός αγώνας ήταν σε κρίσιμο σημείο (η απόφαση για το άρθρο 99 βγήκε τέλος Μαΐου) κάποιοι, κατέχοντας θέσεις ευθύνης απέναντι σε συναδέλφους τους, υπερθεμάτιζαν αγωνιστικά όμως εν κρυπτω φρόντιζαν το επαγγελματικό τους μέλλον. Βασισμένοι άραγε σε ποια δεοντολογία και ποιες αρχές;

Νάντια Βασιλειάδου"

Πηγή: ekprosoposeleftherotypias.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς