22 Οκτ 2012

Παγκόσμιο ρεκόρ στους φυλακισμένους δημοσιογράφους η ΤουρκίαΓια μία από τις μεγαλύτερες εκστρατείες φίμωσης του Τύπου στην πρόσφατη ιστορία κατηγορεί την Αγκυρα η διεθνής Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων (CPJ).

 Οι ιθύνοντες της επιτροπής έχουν σταχυολογήσει 61 περιπτώσεις δημοσιογράφων που βρίσκονται έγκλειστοι για λόγους σχετικούς με την άσκηση του επαγγέλματός τους.


Μεταξύ των κατηγοριών που προσάπτονται είναι εκείνες της «τρομοκρατίας», αλλά και της «δυσφήμησης του τουρκικού εθνικού χαρακτήρα».

Από την πλευρά της, η Τουρκία κάνει λόγο για «αδικήματα που δεν έχουν καμία σχέση με την άσκηση των δημοσιογραφικών καθηκόντων» των έγκλειστων. Χαρακτηρίζει μάλιστα «υπερβολικές» τις αιτιάσεις της επιτροπής.

Το 70% των κρατούμενων δημοσιογράφων είναι τούρκοι πολίτες κουρδικής εθνικότητας.

Η Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων κάνει επίσης λόγο για το σοβαρό θέμα το οποίο εγείρεται από την αυτολογοκρισία των εργαζόμενων στον Τύπο.

Αφορμή έχουν αποτελέσει κατά καιρούς σχόλια του τούρκου πρωθυπουργού Ρ.Τ. Ερντογάν, ο οποίος έχει καλέσει τα ΜΜΕ της χώρας του να πειθαρχούν ή και να απολύουν τα «ανυπάκουα» μέλη του προσωπικού τους.

Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς