25 Οκτ 2012

Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης δημοσιογράφων ΕΡΤ"Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία την ερχόμενη Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου, αποφασίσαμε να κατέβουμε  οι δημοσιογράφοι στην ΕΡΤ, εάν μέχρι τις 31 Οκτωβρίου δεν έχουν δοθεί λύσεις στα ζητήματα που θέσαμε στο προηγούμενο ψήφισμα της Γενικής μας Συνέλευσης.

Διαμαρτυρόμαστε και καταγγέλλουμε  το οργανωμένο σχέδιο συρρίκνωσης, απαξίωσης και Ιδιωτικοποίησης της Δημόσιας  Ραδιοτηλεόρασης  και την παράδοσή της σε συμφέροντα  εργολάβων εξωτερικών  και μεικτών παραγωγών ακόμα και για ενημερωτικές εκπομπές.

Παράλληλα θα δώσουμε συνέντευξη τύπου από κοινού με την ΠΟΣΠΕΡΤ, την ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΕΣΥ για όλα όσα συμβαίνουν  στην ΕΡΤ και τα οποία οι εργαζόμενοι δεν σκοπεύουν για κανένα λόγω να τα αποσιωπήσουν.


--Η ΕΡΑ έχει «παραδοθεί»  στην πλειοψηφία σε χρυσοφόρες εξωτερικές παραγωγές που απομυζούν το δημόσιο χρήμα. Την ίδια ώρα εργαζόμενοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου παραγκωνίζονται, μένουν άπραγοι ή υποαπασχολούνται για να βολεύονται ημέτεροι.

- Για πρώτη  φορά μετά το 2003, στο ειδησεογραφικό πρόγραμμα της τηλεόρασης της  ΝΕΤ επιχειρείται  να εισαχθεί ο θεσμός των μεικτών παραγωγών, παραχωρώντας  κομμάτι της ενημέρωσης σε επιχειρήσεις Α.Ε.

Υπόσχονται προσλήψεις με δελτίο παροχής υπηρεσιών καταστρατηγώντας ΣΣΕ και δημιουργώντας «ευέλικτο» προσωπικό διαθέσιμο για όλα. Και όλα αυτά όταν 60  δημοσιογράφοι  με ΣΟΧ, οι οποίοι προσλήφθηκαν  με διαγωνισμό πέρσι, βλέπουν το δρόμο της εξόδου στα τέλη Γενάρη, χωρίς να υπάρχει καμιά δέσμευση για το δικό τους μέλλον.

- 35 εργαζόμενοι έχουν προσληφθεί  ως ειδικοί σύμβουλοι και ΠΕΘ αντί 1εκατομμυρίου.50 χιλιάδων ευρώ ετησίως.

Καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό Τύπου και την Διοίκηση της ΕΡΤ  μέχρι την  Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2012:

- Να παγώσουν κάθε μεικτή και εξωτερική  παραγωγή στην ΝΕΤ  στην ΕΡΑ.

- Να δεσμευθούν για ανανέωση  όλων των συμβάσεων  ΣΟΧ

- Να μην προχωρήσουν στην επιστροφή στην δελτίων παροχής υπηρεσιών στην ΕΡΤ

- Να ισχύσει ο εσωτερικός κανονισμός της ΕΡΤ για τις συμβάσεις ΠΕΘ και Ειδικών Συμβούλων

- Να υπογραφούν οι ΣΣΕ.

Η Γενική Συνέλευση των Δημοσιογράφων της ΕΡΤ"

Πηγή: dimosiografoiert.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς