16 Ιουλ 2013

Η ΕΛ.ΑΣ "έθαψε" την είδηση για προκλητική υπόθεση εργολάβου στην Ηλεία

- ενώ δεν έχει απαντήσει ακόμη για τις απειλές εναντίον του συναδέλφου Μάκη Νοδάρου

Απειλητικό και υβριστικό τηλεφώνημα δέχθηκε, ο συνάδελφος της Ελευθεροτυπίας Μάκης Νοδάρος,  παρουσία και του συναδέλφου της ΕΡΤ Γιώργου Μαρινόπουλου, από το προσωπικό τηλέφωνο του εργολάβου μεταφορέα απορριμμάτων Θεόδωρου Καράμπελα, που συνελήφθη από την Αστυνομία και τις δασικές αρχές να θάβει μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων στο προστατευόμενο δρυόδασος της Φολόης στην Ηλεία.
Το παράδοξο είναι ότι την ώρα του απειλητικού τηλεφωνήματος ο εργολάβος βρισκόταν κρατούμενος, με κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, περιμένοντας να απολογηθεί στον ανακριτή και, θεωρητικά, όπως τουλάχιστον λένε οι κανονισμοί, θα έπρεπε να του είχε κατασχεθεί ή αφαιρεθεί το  κινητό τηλέφωνό του.
Εν τούτοις, το περιστατικό δεν θεωρήθηκε σημαντικό το γεγονός, όπως δεν θεώρησε σημαντικό το θέμα της παράνομης ταφής σκουπιδιών στο προστατευόμενο δάσος. Και δεν εξέδωσε ανακοίνωση- όταν εκδίδει ανακοινώσεις για ψύλλου πήδημα..
Γράφει ο συνάδελφος:


ΔΕΝ ΕΚΡΙΝΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ
ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΣΤΟ ΔΡΥΟΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΦΟΛΟΗΣ
ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΞΕΔΩΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ …


Του Μάκη Νοδάρου

Η υπόθεση του εργολάβου Θεόδωρου Καράμπελα που πιάστηκε πρόσφατα να θάβει μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών της Καλαμάτας, στην προστατευόμενη από την Natura περιοχή του δρυοδάσους της Φολόης, έχει πολλές προεκτάσεις κάποιες εκ των οποίων αγγίζουν την ΕΛ.ΑΣ, τον χώρο της Υγείας και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Για το Γραφείο Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, η παραπομπή του εργολάβου στις δικαστικές αρχές με κακουργηματικού χαρακτήρα δίωξη για παράβαση του Ν. 4042/2013 (υποβάθμιση περιβάλλοντος και ιδιαιτέρως προστατευόμενης περιοχής Natura και εναπόθεσης απορριμμάτων) δεν είναι σημαντική είδηση και γι αυτό δεν εκδόθηκε ποτέ Δελτίο Τύπου.

Την ώρα που η ΕΛ.ΑΣ στέλνει ενημερωτικά δελτία στα δημοσιογραφικά γραφεία ακόμα και για τοξικομανείς που συλλαμβάνονται με μικροποσότητες ναρκωτικών η για κλεφτρόνια που κλέβουν πρόβατα από τις στάνες στη Δυτική Ελλάδα, η υπόθεση του εργολάβου δεν αξιολογήθηκε ως σημαντική από τους αρμόδιους επικοινωνίας της ΕΛ.ΑΣ παρά τον θόρυβο που προκάλεσε πανελλαδικά.

Ο άνθρωπος που πριν από ένα χρόνο – όπως είχε αποκαλύψει το HOT DOC – είχε επιτεθεί κατά αστυνομικών που επιχείρησαν να τον ελέγξουν σε παράνομη χωματερή δίπλα από τις όχθες του ποταμού Αλφειού και παραπέμφθηκε στις δικαστικές Αρχές για απόπειρα ανθρωποκτονίας …(αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους), περιέργως δεν αποτέλεσε για το αρμόδιο γραφείο ενημέρωσης της ΕΛ.ΑΣ στην Δυτική Ελλάδα, είδηση και σημαντικό γεγονός.

Το συγκεκριμένο γραφείο ενημέρωσης δεν έβγαλε άχνα …ούτε για τις απειλές που εκτοξεύτηκαν από το προσωπικό τηλέφωνο του Θεόδωρου Καράμπελα σε βάρος του δημοσιογράφου του HOT DOC, που είχε αποκαλύψει την παράνομη δραστηριότητά του, την ώρα που μεταφερόταν στον ανακριτή να απολογηθεί.

Η αστυνομία επίσης δεν εξήγησε ποτέ γιατί δεν αφαίρεσε η δεν κατέσχεσε το προσωπικό τηλέφωνο του εργολάβου μετά την σύλληψή του και την παραπομπή του στον εισαγγελέα με κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες.

Τα παράξενα όμως με τον παντοδύναμο οικονομικά εργολάβο που απειλεί δημοσιογράφους και γράφει στα παλιά του τα παπούτσια του νόμους δεν σταματούν εδώ.

Παρότι το ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας του έχει βεβαιώσει πρόστιμα άνω των 2 εκ. ευρώ για εικονικά και πλαστά τιμολόγια και συναλλαγές με εταιρείες «φαντάσματα» , παρότι εκκρεμούν σε βάρος του δεκάδες δίκες για καταστροφή του περιβάλλοντος, παρότι σε βάρος του έχουν επιβληθεί σημαντικά πρόστιμα, παρά τις καταδίκες και την κακουργηματικού χαρακτήρα παραβατική του συμπεριφορά, ο Θεόδωρος Καράμπελας εξακολουθεί, εκτός από την μεταφορά των απορριμμάτων, να παίρνει δουλειές από παράγοντες της Ηλείας.

Η τελευταία και ίσως η πιο προκλητική περίπτωση σχετίζεται με το νοσοκομείο του Πύργου. Παρότι εκκρεμεί δικαστική έρευνα σε βάρος του κ. Καράμπελα και της διοίκησης του νοσοκομείου για την μεταφορά χωρίς άδεια επικίνδυνων μολυσματικών αποβλήτων από τον πρώτο – θέμα που αποκάλυψε το HOT DOC – , πρόσφατα η διοίκηση του νοσοκομείου Πύργου με την υπ’ αριθμ . 12057 /28-05-2013 σύμβαση μαζί του, του ανέθεσε μετά από διαγωνισμό και προσφορά, οικοδομικές εργασίες ύψους 28.659,00 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Σύμφωνα με τη Διαύγεια, ο συγκεκριμένος εργολάβος εκτός από την μεταφορά των απορριμμάτων από την πόλη της Καλαμάτας με ποσό που ξεπερνά τα 5.000.000 ευρώ τα δύο τελευταία χρόνια, έχει πάρει δουλειές με απ ευθείας ανάθεση από τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και του Πύργου. Το ΣΔΟΕ και ο εισαγγελέας ελέγχουν ήδη κάποιες εξ αυτών.

Τελικά υπάρχουν νόμοι για τον ισχυρό οικονομικά εργολάβο Θεόδωρο Καράμπελα ή μήπως αυτοί βρίσκονται θαμμένοι κάτω από τα σκουπίδια που θάβει τα τελευταία χρόνια στις προστατευόμενες περιοχές;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς