15 Ιουλ 2013

Καψής: Μέσα στην εβδομάδα η προκήρυξη για την ΕΔΤ

Μέσα στην εβδομάδα θα γίνει προκήρυξη για τις 2.000 θέσεις για τον ενδιάμεσο φορέα, είπε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής. Τόνισε πως «κυρίως θα είναι εργαζόμενοι της πρώην ΕΡΤ, ακριβώς γιατί χρειαζόμαστε άμεσα να χρησιμοποιήσουμε τα μηχανήματα με τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ», ενώ οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά προς το υπουργείο Οικονομικών.
Όπως σημείωσε "αυτή τη στιγμή μπορούμε να προσλάβουμε 500, γιατί δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα κτίρια της Αγίας Παρασκευής, μόνο της Κατεχάκη. Εκεί δεν χωράνε 2.000, αλλά οι αιτήσεις θα ισχύουν και για την επέκταση, για τους άλλους 1.500. Μόλις μπορέσουμε να μεταφερθούμε στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής, την ίδια στιγμή θα γίνει προκήρυξη και για τις άλλες 1.500 θέσεις".

Υπογράμμισε πως θα υπάρξει μια επιτροπή που θα κάνει τις επιλογές και πως ελπίζει "πως θα είναι από στελέχη της ίδιας της ΕΡΤ που να γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα", σημειώνοντας πως η επιλογή θα γίνει με κάποια κοινωνικά κριτήρια.
Ερωτώμενος για το πρόγραμμα αυτού του μεταβατικού σταδίου ο κ. Καψής απάντησε πως "θα ικανοποιεί τις βασικές ανάγκες που είναι ασφαλώς δελτίο ειδήσεων, κάποιες ενημερωτικές εκπομπές, και από κει και πέρα ταινίες και άλλα", ενώ σχετικά με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο σημείωσε πως ο στόχος είναι να αυτονομηθεί η δημόσια τηλεόραση από την κυβέρνηση.
Αναφερόμενος στη στελέχωση του Εποπτικού Συμβουλίου του νέου φορέα τόνισε πως το μείζον για το πρώτο ΕΣ είναι να περιληφθούν "προσωπικότητες που θα είναι υπεράνω πάσης υποψίας". και συνέχισε λέγοντας πως "η πρόθεση είναι αυτό το Εποπτικό Συμβούλιο - το οποίο αναλαμβάνει ουσιαστικά να υλοποιήσει πλήρως το νόμο της Επιτροπής Αλιβιζάτου, αυτή είναι η δουλειά του - να είναι υπεράνω πάσης υποψίας. Να μην μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι κάποια από τα μέλη θα λειτουργήσουν κομματικά. Αυτός είναι ο στόχος μας. Και είναι το πρώτο μεγάλο τεστ. Αυτό το Εποπτικό Συμβούλιο ουσιαστικά θα υλοποιήσει πλήρως τον νόμο Αλιβιζάτου. Αυτή θα είναι η δουλειά του. Αντί να τον υλοποιήσει ο υπουργός, θα τον υλοποιήσει αυτό το Εποπτικό Συμβούλιο. Μία απόφασή του θα είναι καθοριστική. Και θα είναι οι προσλήψεις".
Σχετικά με τις αποζημιώσεις τόνισε πως τα πρακτικά ζητήματα σχεδόν έχουν αντιμετωπιστεί. "Πλήρεις αποζημιώσεις με βάση την εργατική νομοθεσία. Έχει περάσει στο πολυνομοσχέδιο, έχει τελειώσει αυτό. Αν κάποιοι εργαζόμενοι έχουν αντίρρηση στο να υπογράψουν τις δίμηνες συμβάσεις, μπορούν να προσφύγουν σε όποιο νομικό μέτρο θεωρούν πρόσφορο. Αυτό δεν με αφορά εμένα", σημείωσε.
Τέλος, τόνισε πως είναι δικαίωμα των εργαζομένων να προσφύγουν στα δικαστήρια και να στείλουν και εξώδικο ότι δεν αναγνωρίζουν την απόλυση. "Κανείς δεν ζητά να αποποιηθούν των δικαιωμάτων τους. Αυτά είναι πλήρη. Απλώς θα μετάσχουν σε αυτόν τον μεταβατικό φορέα και μετά θα κάνουν την αίτηση για τον τελικό φορέα όπου προσλήψεις θα γίνουν από το Εποπτικό Συμβούλιο και το νέο διοικητικό συμβούλιο που θα ορίσει".

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς