9 Νοε 2010

Φτηνές "εχθροπραξίες" στην Απογευματινή ενός μπαταξή εργοδότη

Αφού δοκίμασε κάθε μέσο για να εξαντλήσει την υπομονή και αντοχή των εργαζόμενων της Απογευματινής ο εργολάβος - εκδότης της Κ. Σαραντόπουλος κατέφυγε σήμερα και στις…δολιοφθορές.
Έστειλε σήμερα ένα από τους παρατρεχάμενούς του, ο οποίος χωρίς να πάρει είδηση κανείς από τους συγκεντρωμένους να το αντιληφθεί αφαίρεσε τις ασφάλειες του ηλεκτρικού ρεύματος από όλους τους ορόφους και το έσκασε τρέχοντας. Στόχος του να αποκόψει τους εργαζόμενους από κάθε επικοινωνία (τον «τσούζει» κατά πως φαίνεται η συνεχής προβολή της υπόθεσης) αλλά και να κάμψει το ηθικό τους. Όταν έγινε αντιληπτός απειλήθηκε σοβαρό επεισόδιο. Εκπρόσωποι του Ιδρύματος Μπότση ( στο οποίο ανήκει το κτίριο της Φειδίου) οι οποίοι είχαν δηλώσει ότι αφήνουν τη χρήση του στους εργαζόμενους, μετέβησαν στην εφημερίδα και τους διαβεβαίωσαν για άλλη μια φορά ότι τα γραφεία είναι στη διάθεσή τους για να εκδώσουν ένα αποχαιρετιστήριο φύλλο.
Στο σάιτ που έχουν δημιουργήσει οι εργαζόμενοι της Απογευματινής έδωσαν τη δική τους απάντηση στίς φτηνές εχθροπραξίες του μπαταξή εργοδότη:
Με “τσαμπουκάδες”, που θυμίζουν άλλες... αλήστου μνήμης εποχές, επιχειρεί η διοίκηση της “Απογευματινής ΑΕ” να εξοντώσει ηθικά τους 130 εργαζόμενους. Ανθρώπους που ούτως ή άλλως είμαστε απλήρωτοι εδώ και τέσσερις μήνες, ενώ με την αίτηση πτώχευσης η διοίκηση της επιχείρησης προσπαθεί να μας αναγκάσει σε εθελούσια έξοδο.
Επειδή όμως οι εργαζόμενοι δεν εγκαταλείψαμε το καράβι, ούτε πρόκειται φυσικά να παραιτηθούμε από τα νόμιμα δικαιώματα μας, πρόσωπο το οποίο φέρεται να έχει εξουσιοδοτηθεί από τη διοίκηση της “Απογευματινής ΑΕ” ήρθε σήμερα το πρωί στην εφημερίδα για να... κατεβάσει το γενικό!

Το εν λόγω άτομο, “γνωστός- άγνωστος” συνταξιούχος, εμφανίστηκε στην εφημερίδα νωρίς το πρωί και λίγο μετά τις 10 άρχισε να αφαιρεί τις ασφάλειες του ηλεκτρικού ρεύματος. Και αυτό υποτίθεται με εντολή του διευθύνοντα συμβούλου της “Απογευματινή ΑΕ” κ.Κώστα Σαραντόπουλου. Προφορική εντολή εννοείται, καθώς για άλλη μία φορά η διοίκηση της εφημερίδας αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε γραπτή εξουσιοδότηση, ώστε να μην υπάρχουν τεκμήρια των πρακτικών της.

Είναι προφανές ότι η κίνηση αυτή αποσκοπούσε στον εκφοβισμό των 130 εργαζόμενων, που αναζητούμε τρόπο να εκδώσουμε έστω ένα αποχαιρετιστήριο φύλλο, καθώς όπως όλοι γνωρίζουμε για να σταματήσει η ηλεκτροδότηση ενός κτιρίου απαιτείται διακοπή της σύμβασης με τη ΔΕΗ, αφού οι ασφάλειες εύκολα επανατοποθετούνται.
Είναι προφανές επίσης ότι η διοίκηση της επιχείρησης τρομοκρατήθηκε από την ανακοίνωση του Ιδρύματος Μπότση (στο οποίο ανήκει το ιστορικό κτίριο της Φειδίου) ότι τα γραφεία της εφημερίδας είναι στη διάθεση των εργαζόμενων. Εξίσου προφανές είναι όμως ότι ενέργειες τέτοιου είδους όχι μόνο δεν μας φοβίζουν, αλλά μας γεμίζουν με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας.

Οι πρακτικές αυτές θα καταγγελθούν στη Δικαιοσύνη, καλούμε όμως έστω και αυτή την ύστατη στιγμή τη διοίκηση της “Απογευματινή ΑΕ” να αλλάξει στάση, και να δείξει εμπράκτως πνεύμα συνεργασίας μαζί μας, ώστε να σωθεί αυτή η ιστορική εφημερίδα.
Οι εργαζόμενοι στην ''Α''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς