12 Νοε 2010

Νέες προκλήσεις στον ΔΟΛ


Στο σχέδιο των μαζικών εκκαθαρίσεων του ΔΟΛ προστέθηκαν σήμερα άλλες 16 απολύσεις διοικητικού προσωπικου. Αλλά αυτό δεν έφτανε στην εργοδοσία του ομίλου. Προχώρησε- με τη στήριξη και των δύο διευθυντών των εφημερίδων και του οικονομικού διευθυντή- σε πρωτοφανείς αυθαιρεσίες, που έφτασαν ως τη χρήση σωματικής βίας , καταπατώντας συνταγματικά και θεσμικά δικαιώματα, αυτονόητα σε μία Δημοκρατία.

Τα γεγονότα καταγγέλει η Έργασιακή Επιτροπή του ΔΟΛ:

Η εργοδοσία στον ΔΟΛ έχει χάσει πλέον τον έλεγχο στην αντιπαράθεση που έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες με τους εργαζόμενους του οργανισμού. Σήμερα το μεσημέρι προχώρησε σε άλλες 16 απολύσεις υπαλλήλων. Αμέσως, στις 2μμ η εργασιακή επιτροπή του ΔΟΛ κάλεσε συνέλευση στην είσοδο του κτιρίου αφού η διοίκηση για άλλη μια φορά αρνήθηκε να παραχωρήσει την αίθουσα του υπογείου για να γίνει συνέλευση.

Τελικά η συνέλευση πραγματοποιήθηκε και αποφάσισε σαν πρώτη απάντηση, στάσεις εργασίας Τρίτη 16 και Τετάρτη 17 Νοέμβρη. Την Τρίτη παράσταση των εργαζόμενων του ΔΟΛ στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για να ζητήσουν από την Ένωση να σταθεί στο πλάι τους σε αυτήν την νέα αντιπαράθεση με την εργοδοσία και την Τετάρτη συμμετοχή στην πορεία του Πολυτεχνείου στις 2μμ στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
Σε αυτό το κλίμα η εργοδοσία συνέχισε τις προκλήσεις της.

Τα "στελέχη" Καψής, Πεφάνης και Μεμής κάλεσαν τον εκπρόσωπο των δημοσιογράφων του βήματος συνάδελφο Τάσο Αναστασιάδη στο γραφείο της διεύθυνσης και τον απειλούσαν βρίζοντας, γιατί "τόλμησε" να περάσει από τα ΝΕΑ και να ενημερώσει τους συναδέλφους για τις απολύσεις και την συνέλευση που είχε προγραμματιστεί. Του ανακοίνωσαν ότι του απαγορεύουν την είσοδο στον χώρο των Νέων. Στο τέλος της "συνάντησης" με τα στελέχη έφεραν "φουσκωτούς" για να τον πετάξουν έξω απο το γραφείο του Ψυχάρη.
Αντίστοιχες απειλές δέχθηκε και το μέλος του ΔΣ της ΕΠΗΕΑ και εργαζόμενος στον ΔΟΛ Παναγιώτης Σκουτέρης.

Καταγγέλλουμε την νέα προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζόμενων και των εκπροσώπων τους από την διοίκηση του ΔΟΛ. 37 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο, το σύνθημα ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι το ζήτημα της αντιπαράθεσης, στην κυριολεξία (και όχι μεταφορικά) στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη.

Καλούμε τις Ενώσεις (ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ) και όλα τα συνδικάτα να δώσουν απάντηση στις εργοδοτικές προκλήσεις. Οσο και αν προσπαθούν ο ΔΟΛ δεν θα γίνει κάτεργο αλλά κέντρο αγώνα για να μην φορτωθούν τα βάρη της κρίσης οι εργαζόμενοι.
πηγή:"Ο ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΗΕΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς