3 Δεκ 2011

Απολύει όποιον δεν υπογράφει ατομική σύμβαση στη Sportday ο Χελάκης

Ο Γιώργος Χελάκης συνεχίζει την απαράδεκτη τακτική της τρομοκράτησης των εργαζομένων, των εκβιασμών και των παράνομων απολύσεων στην εφημερίδα «SPORTDAY» . Τελευταίο «θύμα» των παραπάνω πρακτικών ο δημοσιογράφος Απόλλων Λιακόπουλος, ο οποίος απολύθηκε, επειδή αρνήθηκε να υπογράψει την προτεινόμενη από την εργοδοσία ατομική σύμβαση, που προέβλεπε, μεταξύ άλλων, μείωση 25% των αποδοχών του έναντι αυτών της ΣΣΕ.
Ο Απ. Λιακόπουλος είχε κακοποιηθεί βάναυσα, κατά την πανεργατική απεργιακή συγκέντρωση της 15ης Ιουνίου, από τις μονάδες καταστολής της Αστυνομίας επειδή είχε μακριά μαλλιά. Η παράνομη απόλυσή του έρχεται να προστεθεί σε εκείνες των έξι άλλων δημοσιογράφων (Α. Τσουκαλά, Κ. Σαλάπα, Α. Μαυρομμάτη, Κ. Κουτσογιάννη, Μ. Ιωάννου, Δ. Ελευθεράτου) της ίδιας εφημερίδας, οι οποίοι αρνήθηκαν την υπογραφή ατομικών συμβάσεων και τη μείωση των αποδοχών τους. Οι απολύσεις αυτές εκτός από παράνομες είναι και καταχρηστικές, επειδή χρησιμοποιούνται από την εργοδοσία ως μέσο πίεσης και εκβιασμού για τους..υπόλοιπους εργαζόμενους, τους οποίους η ιδιοκτησία εξαναγκάζει να εργάζονται με αμοιβές πείνας και κάτω από εργασιακό «στρες», λόγω της πιθανότητας απόλυσής τους.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει τις εκβιαστικές απολύσεις. Διεκδικεί την επαναπρόσληψη των συναδέλφων και θα αγωνιστεί για την εφαρμογή της Εργασιακής Νομοθεσίας και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει την εγκαθίδρυση «καθεστώτος γαλέρας» στα ΜΜΕ και θα αγωνιστεί με κάθε μέσο για το σκοπό αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς