29 Νοε 2011

Με απεργίες απαντάει η ΕΣΗΕΑ στον Ψυχάρη και τις μειώσεις 20% στους μισθούς

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις στο ΔΟΛ και σε όλα τα ΜΜΕ, που παραβιάζουν τις ΣΣΕ προχωρεί η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών μπροστά στη νέα προσπάθεια που ξεκίνησε από τον Πρόεδρο της ΕΙΗΕΑ και Πρόεδρο του ΔΟΛ Σταύρο Ψυχάρη για τη μείωση των μισθών των εργαζομένων με τη μορφή της υπογραφής ατομικών συμβάσεων εργασίας.

Ετσι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ:

·Κηρύσσει για σήμερα στάση εργασίας όλων των δημοσιογράφων, που εργάζονται στο ΔΟΛ, από τις 16.00 έως τις 18.00 με ταυτόχρονη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης στους χώρους εργασίας.

·Ζητεί από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΔΟΛ, αλλά και Πρόεδρο της ΕΙΗΕΑ, να πάρει πίσω την πρότασή του για μείωση κατά 20% του μισθού των εργαζομένων στο ΔΟΛ.

·Καλεί τους εργαζόμενους, που εργάζονται στο ΔΟΛ, καθώς και σε όλα τα ΜΜΕ, να μην υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας με τις οποίες μειώνονται οι αποδοχές τους.

· Προχωρεί σε απεργιακές κινητοποιήσεις στο ΔΟΛ και σε όλα τα ΜΜΕ, που..παραβιάζουν τις ΣΣΕ, και

· Διακηρύσσει προς κάθε κατεύθυνση, ότι την οικονομική κρίση, την οποία άλλοι δημιούργησαν, δεν θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι.

Την ίδια ώρα όλες οι Ενώσεις των εργαζόμενων στο χώρο του Τύπου αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας στις εφημερίδες, τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και τα ειδησεογραφικά site, τα περιοδικά, το δημόσιο, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ από 06.00 π.μ. της Τετάρτης, 30 Νοεμβρίου 2011 έως 06.00 π.μ. της Πέμπτης, 1 Δεκεμβρίου 2011 και στα πρακτορεία διανομής τύπου από τις 22.00 το βράδυ της Τετάρτης, 30 Νοεμβρίου 2011 έως τις 22.00 της Πέμπτης, 1 Δεκεμβρίου 2011. Επίσης αποφάσισαν την πραγματοποίηση 4ωρης στάσης εργασίας από τις 11.00 π.μ. έως τις 15.00 της Πέμπτης, 1 Δεκεμβρίου 2011 συμμετέχοντας στην πανεργατική απεργία, που αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς