28 Νοε 2011

Ο Κ. Γιαννίκος και τα σχέδια του για το Κόσμο του Επενδυτή

«Δος ημίν σήμερον». Η πλέον χαρακτηριστική φράση του Κώστα Γιαννίκου, που ακόμη και τώρα χρησιμοποιούν οι παλαιοί του συνεργάτες ως συνωμοτικό «κλείσιμο ματιού». Αυτή η νοοτροπία από τη μία γιγάντωσε τις επιχειρήσεις του την περασμένη δεκαετία και από την άλλη υπονόμευσε το μέλλον τους.

Δεν ήταν βέβαια ο μόνος που ίππευσε το συρμό του «εδώ και τώρα» στα media κι ας κάνουν πλέον ότι δεν γνωρίζουν τίποτε για το «φόνο» οι πάλαι ποτέ συνεταίροι και συμπότες του. «Μάλιστα, εκμεταλλεύθηκε όσο κανείς άλλος το σύστημα των επιστροφών και των προκαταβολών», σημειώνουν οι περπατημένοι της πιάτσας, «αλλά και οι διαφημιστές δεν ήταν τίποτε παιδάκια με το γλειφιτζούρι στο στόμα. Ξέρανε τι κάνανε και πού τα δίνανε».
Οσο για την τάση του να εξουθενώνει τον ανταγωνισμό ανεβάζοντας τις τιμές και κλείνοντας μέγιστες συμφωνίες με το εξωτερικό, κι εκεί υποτίθεται ότι υπήρχαν μηχανισμοί ελέγχου των καναλιών και των καναλαρχών. Εκ των τελευταίων ουκ ολίγοι πέρασαν στο ντούκου τη σύλληψη του Κώστα Γιαννίκου (ιδίως κάποιοι καλοί φίλοι της τελευταίας διετίας...) και ένας μόνο φάνηκε να χαίρεται ιδιαίτερα που..οδηγήθηκε σιδηροδέσμιος στο δικαστήριο.

Η σύλληψη, ως γνωστόν, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα λόγω χρέους ΦΠΑ ύψους 1.200.000 ευρώ. Την μεθεπομένη ο mediaρχης πήγε στον ανακριτή, ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί, την έλαβε με όρους και αποχώρησε. Την υπεράσπισή του έχει αναλάβει ο Ηλίας Αναγνωστόπουλος, ποινικολόγος εκ των καλυτέρων, όπως λένε όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα. Και τι έκανε ο Κώστας Γιαννίκος αφού αποχώρησε από το ανακριτικό γραφείο; Εσπευσε σφαίρα στον «Κόσμο του Επενδυτή», όπου εμφανίσθηκε μειλίχιος, προσηνής και αισιόδοξος. Μη χάνοντας χρόνο με διαδικαστικά, στρώθηκε αμέσως στη δουλειά για το φύλλο, δίνοντας οδηγίες και προαναγγέλλοντας αλλαγές στο εγγύς μέλλον. Αυτές θα αφορούν κυρίως θέματα σχεδιασμού, για να γίνει, όπως είπε ο ίδιος, η εφημερίδα πιο «ανάλαφρη» και πιο «ευκολοδιάβαστη».

-Μέσα & media / Χρήστος Ξανθάκης / Κυρ. Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς