10 Δεκ 2012

ΕΦΕ: Καταγγελία για επίθεση εναντίον φωτορεπόρτερ και αφαίρεση εξοπλισμού

H Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας  καταγγέλλει την απαράδεκτη επίθεση  που δέχτηκαν συνάδελφοι φωτορεπόρτερ το βράδυ της  Πέμπτης 06 Δεκεμβρίου, ενώ κάλυπταν συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της λήξης των επεισοδίων συλλαλητηρίου στην πλατεία των Εξαρχείων, ομάδα τριών ατόμων ηλικίας περίπου 35 ετών, οι οποίοι δεν φορούσαν κουκούλες και ήταν αποκομμένοι από το υπόλοιπο πλήθος, επιτέθηκαν σε δυο επαγγελματίες φωτορεπόρτερ που βρίσκονταν εκείνη την στιγμή στην οδό Στουρνάρη και Νοταρά. Με φωνές και απειλές, αφού τους χτύπησαν τους πήραν τις φωτογραφικές τους μηχανές. Παρόλο που οι συνάδελφοι τους διαβεβαίωσαν πως οι λήψεις τους ήταν καταγραφή των γεγονότων, στο πλαίσιο των κανόνων που οφείλουν να τηρούν ως επαγγελματίες, εκείνοι συνέχισαν να τους απειλούν και αρνήθηκαν να τους επιστρέψουν πίσω τον εξοπλισμό τους. Σύμφωνα με τη μαρτυρία των συναδέλφων μας, στόχος τους ήταν εμφανώς να τους πάρουν τον εξοπλισμό, χωρίς στην πραγματικότητα να τους ενδιαφέρει τι είχαν φωτογραφήσει! Αυτό ονομάζεται «πλιάτσικο» και  σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί χαρακτηριστικό διαμαρτυρομένων συμπολιτών μας εναντίον εργαζομένων στην Ενημέρωση.


Οι επαγγελματίες φωτορεπόρτερ, στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο στην προσπάθειά τους για ολόπλευρη ενημέρωση βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή των γεγονότων και δουλειά τους είναι να τα καταγράφουν, τηρώντας όλους τους κανόνες δεοντολογίας και σε καμία περίπτωση, το τονίζουμε αυτό, ΝΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝ Ή ΝΑ ΕΝΟΧΟΠΟΙΟΥΝ οποιονδήποτε.

Καταδικάζουμε την οποιαδήποτε μορφή βίας και οποιαδήποτε άλλη ενέργεια που στόχο έχει τη φίμωση του Τύπου (εάν αυτός είναι ο στόχος), από όπου και αν προέρχεται και με όποιον τρόπο και αν γίνεται.

Θεωρούμε ότι, τέτοιου είδους επιθέσεις, που απροκάλυπτα στόχο έχουν την αφαίρεση του εξοπλισμού μας και μόνον, είναι παντελώς απαράδεκτες και δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με ιδεολογίες, αρχές ή αγώνες, είναι στην ουσία απλώς «πλιάτσικο» και θα πρέπει όχι μόνο να καταδικαστούν από όλους, αλλά να σταματήσουν εδώ και τώρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς