12 Δεκ 2012

Kατάσχεται η περιουσία του Λαυρεντιάδη


Tην δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων με την διαδικασία της συντηρητικής κατάσχεσης κινητής και ακίνητης περουσίας του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη αποφάσισε το δικαστήριο μετά την προσφυγή των μετόχων της Proton Bank.

To δικαστήριο διέταξε ακόμα τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας και άλλων 29 προσώπων, που εμπλέκονται στην δικογραφία, μέχρι του συνολικού ποσού των 8,8 εκατ. ευρώ για όλους τους εμπλεκόμενους, για αδικήματα τα οποία φέρονται να οδήγησαν στη διακοπή λειτουργίας της τράπεζας.

Το Πρωτοδικείο δικαίωσε με την απόφαση του τους μετόχους της τράπεζας Proton που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη και οδήγησε την τράπεζα αρχικά σε επιτροπεία και στο  Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Στην συνέχεια με το διαχωρισμό της τράπεζας σε «υγιή» και «κακή» οι μέτοχοι της τράπεζας, όπως ισχυρίζονται, έχασαν σημαντικά περιουσιακά τους στοιχεία.

Η κατάσχεση αφορά σε περιουσιακά τους στοιχεία είτε βρίσκονται εις χείρας τους είτε εις χείρας τρίτων.

Είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που γίνεται δεκτό από τη δικαιοσύνη ότι μεμονωμένοι μέτοχοι έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν αγωγή αποζημίωσης εναντίον μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ανώνυμης εταιρείας και τρίτων για πράξεις και παραλείψεις τους που ζημίωσαν το νομικό πρόσωπο της εταιρείας και τους ίδιους τους μετόχους.

Πηγή: nocomments.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς