14 Δεκ 2012

Προφυλακιστέος ο Λ. Λαυρεντιάδης


Ενώπιον της 2ης Ειδικής Ανακρίτριας απολογήθηκε ο επιχειρηματίας Λ. Λαυρεντιάδης, για την υπόθεση των επισφαλών δανείων που χορήγησε η PROTON BANK σε εταιρείς συμφερόντων του. Η ανακρίτρια μετέβη στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται o κατηγορούμενος επιχειρηματίας.


Για την υπόθεση των συνολικά 701 εκατομμυρίων ευρώ που χορήγησε η τράπεζα, επί προεδρίας στο ΔΣ του Λαυρεντιάδη

έχουν απαγγελθεί κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες για:

- εγκληματική οργάνωση,

- απάτη σε βάρος του δημοσίου σε συνδυασμό με το νόμο 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια,

- υπεξαίρεση με επιβαρυντικές περιστάσεις για το σύνολο των επισφαλών δανείων,

- ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και

- απιστία από κοινού και κατ' εξακολούθηση.

Η ανακρίτρια της υπόθεσης εξέδωσε για την υπόθεση, έξι εντάλματα σύλληψης συμπεριλαμβανομένου αυτού σε βάρος του επιχειρηματία.

Τα υπόλοιπα εντάλματα αφορούν τρία υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας, που συνελήφθησαν ήδη, ένα που εκδόθηκε σε βάρος γυναίκας κατηγορουμένης, επίσης στελέχους της τράπεζας, που φέρεται να εξέφρασε την πρόθεση της να εμφανιστεί άμεσα στις αρχές και τέλος το ένταλμα σε βάρος του Πέτρου Κυριακίδη, στενού συνεργάτη του βασικού κατηγορούμενου, ο οποίος εξακολουθεί να μην έχει εντοπιστεί από την Αστυνομία.

Πάντως, οι συνήγοροι των κατηγορουμένων κάνουν λόγο για "κίνηση εντυπωσιασμού" η οποία στερείται αντικειμενικής ανάγκης, καθώς οι εμπλεκόμενοι εδώ και ένα χρόνο που ερευνάται η υπόθεση είναι απολύτως συνεπείς κάθε φορά που καλούνται από την Δικαιοσύνη.

Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς