12 Δεκ 2012

«Παραίτησαν» τον διευθυντή των βρετανικών «Times»


Σε παραίτηση εξαναγκάστηκε ο διευθυντής της ιστορικής βρετανικής εφημερίδας «The Times» Τζέιμς Χάρντινγκ. «Μου είχε καταστεί σαφές ότι η News Corporation ήθελε να διορίσει νέο διευθυντή. Ως εκ τούτου, συμφώνησα να αποχωρήσω» δήλωσε ο Χάρντινγκ, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του τηλεφωνικά στον ίδιο τον Ρούπερτ Μέρντοκ, ιδιοκτήτη της εφημερίδας.

Ο Χάρντινγκ ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την εφημερίδα κατά τη διάρκεια σύσκεψης με τους συντάκτες που συγκάλεσε το απόγευμα της Τετάρτης.

Τη θέση του αναμένεται να καταλάβει ο διευθυντής της κυριακάτικης έκδοσης «The Sunday Times» Τζον Γουίδεροου.


«Ο Τζέιμς υπήρξε εξαιρετικός διευθυντής των "Times", προσελκύοντας ταλαντούχους εργαζόμενους και ηγήθηκε της εφημερίδας σε δύσκολους καιρούς. Τρέφω μεγάλο σεβασμό προς αυτόν, ως συνάδελφο και φίλο, και πραγματικά ελπίζω να μπορέσουμε να συνεργαστούμε και πάλι» δήλωσε ο Ρούπερτ Μέρντοκ.

Ο 43χρονος Χάρντινγκ - ο νεότερος διευθυντής που είχαν ποτέ οι «Times» - διηύθυνε την εφημερίδα τα τελευταία πέντε χρόνια. Η παραίτησή του θα τεθεί σε ισχύ στο τέλος του Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το BBC, ενδέχεται να συνεχίσει να εργάζεται στον όμιλο Μέρντοκ, πιθανότατα στον εκδοτικό οίκο Harper Collins.

Πηγή: tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς