14 Δεκ 2012

Φρουρούμενος στον Ευαγγελισμό ο Λαυρεντιάδης


Ένα θησαυρό ανακάλυψαν την Πέμπτη οι αστυνομικοί που έκαναν έφοδο στο σπίτι του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Μάλιστα οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ εντόπισαν στο σπίτι του στην Βουλιαγμένη έγγραφα με καταθέσεις του συλληφθέντα στο εξωτερικό.

Κοσμήματα μεγάλης αξίας, αλλά και 400.000 ευρώ μετρητά που ήταν αποθηκευμένα σε κούτες κατασχέθηκαν, όπως και πολλά έγγραφα, αλλά και ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Τώρα οι αρχές κάνουν φύλλο και φτερό τα έγγραφα που σχετίζονται με λογαριασμούς του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη σε τράπεζες σε ολόκληρο τον κόσμο περιέχονται στο αρχείο του μεγαλοεπιχειρηματία.

Πρόκειται για καταθέσεις εκατομμυρίων σε Ελβετία, Γερμανία, Σιγκαπούρη και Χόνγκ Κόνγκ.

"Σε μία σπάνια για τα ελληνικά δεδομένα επίδειξη πυγμής, οι ελληνικές αρχές συνέλαβαν την Πέμπτη έναν υψηλού προφίλ ολιγάρχη, στην οικία του σε πλούσιο αθηναϊκό προάστιο..." γράφει η εφημερίδα New York Times, σχολιάζοντας την σύλληψη του Έλληνα κροίσου.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, "η σύλληψη συνέπεσε με την έγκριση του πακέτου βοήθειας ύψους 45 δισ. από τους Ευρωπαίους πιστωτές της Ελλάδας, οι οποίοι άσκησαν μεγάλη πίεση στην Αθήνα να καθαρίσει την διαφθορά, η οποία αποτελεί τη ρίζα των προβλημάτων της χώρας".

Και προσθέτει: "Λίγες προσωπικότητες του βεληνεκούς του κ. Λαυρεντιάδη έχουν διωχθεί πρόσφατα στην Ελλάδα".

Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός νοσηλεύεται από την Πέμπτη το βράδυ ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης μετά τη σύλληψη του.

Ο επιχειρηματίας αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείου, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση για πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια.

Η σύλληψη του έγινε στις 17:00 το απόγευμα της Πέμπτης στο σπίτι του στη Βουλιαγμένη μετά από ένταλμα της Β’ ειδικής ανακρίτριας που έχει αναλάβει την υπόθεση με την τράπεζα Proton Bank.

Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης δεν κλήθηκε από την ανακρίτρια να απολογηθεί για την υπόθεση, αλλά κρίθηκε ότι είναι ύποπτος φυγής, αν και του έχει επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ο επιχειρηματίας κατηγορείται μαζί με 26 ακόμη άτομα στην υπόθεση της Proton Bank για εγκληματική οργάνωση, απάτη σε βάρος του δημοσίου με τον νόμο 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, υπεξαίρεση με τον νόμο 108/50 για το σύνολο των επισφαλών δανείων (701 εκατ. ευρώ) ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, απιστία κακουργηματική, από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Η δίωξη ασκήθηκε μετά από έρευνα του εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση για την υπόθεση των επισφαλών δανείων προς εταιρείες έμμεσου ή άμεσου ενδιαφέροντος του επιχειρηματία, την εποχή που ήταν πρόεδρος του Δ.Σ. της τράπεζας Proton, ύψους 701 εκατ. ευρώ.

H αστυνομία φέρεται να συνέλαβε άλλους τρεις κατηγορούμενους στην υπόθεση Λαυρεντιάδη, λίγο πριν τις έντεκα το πρωί της Παρασκευής.

Και οι τρεις φέρονται ότι ενέκριναν σε προκλητικά σύντομο χρονικό διάστημα δάνεια, τα οποία στη συνέχεια κατέληγαν σε εταιρείες (αμέσου ή εμμέσου) ενδιαφέροντος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Εναντίον τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και άλλες αξιόποινες πράξεις, ενώ -σύμφωνα με πληροφορίες - υπάρχουν και άλλα εντάλματα έτοιμα προς επίδοση.

Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς