12 Ιουν 2013

ΕΣΗΕΜ-Θ: Θύελλα αντιδράσεων και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην ΕΡΤ3

Θύελλα αντιδράσεων σε όλο τον κόσμο προκάλεσε η πραξικοπηματική ενέργεια της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ ΑΕ μέσα σε μια νύχτα απολύοντας 2.700 εργαζομένους και καθιστώντας την Ελλάδα τη μοναδική χώρα στην Ευρώπη στην οποία δεν υπάρχει δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Στον πυρήνα της σύγκρουσης όχι μόνο του δημοσιογραφικού κόσμου αλλά και της ίδιας της κοινωνίας με την κυβέρνηση υπάρχει ζήτημα δημοκρατίας, και αυτό είναι μια πρόκληση την οποία έχουν καθήκον να διατηρηθεί πρωτίστως τα μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί τους βουλευτές Θεσσαλονίκης αλλά και ολόκληρης της Μακεδονίας-Θράκης να αναλογιστούν την ευθύνη που επισύρει τυχόν συμμετοχή τους τον περιορισμό του θεμελιώδους δικαιώματος του κοινωνικού συνόλου στην Ενημέρωση. Αυτονοήτως η ευθύνη αυτή είναι ακόμη βαρύτερη για βουλευτές και στελέχη κομμάτων που είναι μέλη δημοσιογραφικών Ενώσεων.          

Σήμερα, Τετάρτη 12 Ιουνίου, στις 18.00 καλούνται όλοι οι συνάδελφοι να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει έξω από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ3 στη Λεωφόρο Στρατού.

Υπερασπιζόμαστε τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, υπερασπιζόμαστε την Ενημέρωση ως δημόσιο αγαθό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς