14 Ιουν 2013

ΟΙ ΕΚΔΟΤΕΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ

Οι επιχειρηματίες των ΜΜΕ, αφού με διάφορους τρόπους προσπάθησαν να υπονομεύσουν τον
αγώνα των δημοσιογράφων και όλων των εργαζομένων στον Τύπο για την υπεράσπιση της ενημέρωσης και της δημοκρατίας, τελικά προσφεύγουν στα δικαστήρια κατά των συνδικαλιστικών οργανώσεων ζητώντας να βγουν παράνομες οι απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν αποφασισθεί ομόφωνα και να επιβληθούν βαριά χρηματικά πρόστιμα στους συνδικαλιστές και η κράτησή τους!

Τα αφεντικά της ενημέρωσης είναι οι ίδιοι άνθρωποι που έχουν καταπατήσει κάθε νομιμότητα, επιβάλλοντας αντεργατικά μέτρα στις επιχειρήσεις τους.

Είναι οι ίδιοι που λυμαίνονται χωρίς άδεια τις δημόσιες συχνότητες, αλλά και παρεμποδίζουν με διάφορους τρόπους την εκπομπή του σήματος της ΕΡΤ, υπονομεύοντας τον αγώνα των εργαζομένων στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Τώρα ετοιμάζονται να συνθλίψουν τον αγώνα των εργαζομένων στις επιχειρήσεις τους και ονειρεύονται να συμμετάσχουν στο πλιάτσικο που στήνεται εις βάρος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.


Σε αυτή τους την αδηφάγα επέλαση δεν διστάζουν να έρθουν σε αντίθεση με όλες τις διεθνείς οργανώσεις και τους εκδότες, διευθυντές και δημοσιογράφους έγκυρων εφημερίδων όλου του κόσμου, που καταδικάζουν την αντιδημοκρατική ενέργεια της κυβέρνησης και καλούν σε αγώνα για να μείνει ανοικτή και δημόσια η ΕΡΤ.

Προειδοποιούμε ότι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται σθεναρά την ελεύθερη ενημέρωση που πλήττεται βάναυσα με το αιφνίδιο και αντιδημοκρατικό λουκέτο στην ΕΡΤ.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στα ΜΜΕ έχουν δώσει σοβαρούς αγώνες για το δικαίωμα στην απεργία και δεν θα το εκχωρήσουν στα ιδιοτελή συμφέροντα των εργοδοτών.

Καλούμε την ελληνική δικαιοσύνη να σεβαστεί το δικαίωμα των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών οργανώσεων στα ΜΜΕ να υπερασπίζονται με κάθε πρόσφορο τρόπο την ενημέρωση.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση, μέσω του υπουργού Οικονομικών, απειλεί με κυρώσεις τα Ρ/Τ Μέσα που αναμεταδίδουν το απεργιακό πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ, ζητώντας τη διακοπή της αναμετάδοσης. Σε mail, που στάλθηκε εξ ονόματος του υπουργού Οικονομικών αναφέρεται, συγκεκριμένα, ότι, «τυχόν προβολή των πάσης φύσεως εκπομπών που φέρουν το σήμα της ΕΡΤ συνιστά μη αδειοδοτημένη και εξ' αυτού του λόγου παράνομη προβολή προγράμματος και αντιμετωπίζει όλες τις κυρώσεις που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία».

Είναι θλιβερή και προκαλεί οργή όλη η πρακτική του κυβερνητικού αυταρχισμού και η χρησιμοποίηση των λογής "κατασταλτικών μηχανισμών" προκειμένου να φιμώσει τη φωνή των εργαζομένων της ΕΡΤ, φτάνοντας μέχρι και να απειλεί με κυρώσεις ραδιοτηλεοπτικά μέσα που, προς τιμήν τους, επιχειρούν το αυτονόητο: την ενημέρωση της κοινής γνώμης στηρίζοντας και προβάλλοντας τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στην ΕΡΤ και αλλού.

Μεγαλύτερη θλίψη, όμως, προκαλεί η στάση του Προέδρου ΕΣΡ που, αντί να παρέμβει για την διασφάλιση της λειτουργίας της ΕΡΤ και τη δημοκρατική και ισότιμη πληροφόρηση όπως από το νόμο οφείλει να πράττει, παρεμβαίνει και χρησιμοποιείται για την επιβολή της φίμωσης της ενημέρωσης!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς