11 Ιουν 2013

Δημοσίευση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για κλείσιμο φορέων, όπως ΕΡΤ

Δημοσιεύτηκε την Τρίτη η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δίνει το δικαίωμα σε υπουργούς να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις ή κλείσιμο φορέων του Δημοσίου, γεγονός που εκτιμάται ότι ανοίγει το δρόμο για προσωρινό λουκέτο στην ΕΡΤ.

Η Πράξη δημοσιεύτηκε την ώρα που τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ εκφράζουν την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο να κλείσει -έστω και προσωρινά- η Δημόσια Τηλεόραση.


Για το θέμα υπήρξε, τη Δευτέρα, τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αντ.Σαμαρά με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, οι οποίοι τού μετέφεραν τη διαφωνία τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η όποια απόφαση για την ΕΡΤ δεν μπορεί να ληφθεί μονομερώς και ζήτησε τα σχέδια αναδιάρθρωσής της να συζητηθούν από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς.

«Όχι» στο κλείσιμο της ΕΡΤ είπε και ο Φώτης Κουβέλης, ενώ σε ανακοίνωσή της -που εκδόθηκε πριν γίνει γνωστή η δημοσίευση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου- η ΔΗΜΑΡ διεμήνυσε ότι «δεν νοείται σύγχρονη χώρα και δη ευρωπαϊκή η οποία - έστω και για μία ώρα - να μη διαθέτει Δημόσια Τηλεόραση».

«Η Δημοκρατική Αριστερά διαφωνεί ριζικά και είναι αντίθετη με την αναστολή της λειτουργίας  της ΕΡΤ και επαναλειτουργίας της μετά από 'κάποιο' χρονικό διάστημα» ανέφερε η ΔΗΜΑΡ, ζητώντας «την άμεση συγκρότηση επιτροπής κοινής αποδοχής από εμπειρογνώμονες και πρόσωπα κύρους με στόχο εντός τριών μηνών να υποβάλλει στο Κοινοβούλιο επιχειρησιακό σχέδιο για μια σύγχρονη Δημόσια Τηλεόραση».

Επίσης, νωρίτερα την Τρίτη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σκουρλέτης δήλωσε:

«Τα σενάρια που διαρρέονται τις τελευταίες ώρες περί αιφνίδιας διάλυσης της ΕΡΤ αποτελούν την κορύφωση μιας στρατηγικής συρρίκνωσης και υποβάθμισης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης εκ μέρους της κυβέρνησης. Για την κυβέρνηση η δημόσια ΕΡΤ είναι αναγκαία μόνο όταν αυτή παίζει το ρόλο του εκτελεστικού βραχίονα της κυβερνητικής προπαγάνδας, αδιαφορώντας πλήρως για το εάν και κατά πόσο εκπληρώνει τον σκοπό της ως ένας ανεξάρτητος και αξιόπιστος οργανισμός στην υπηρεσία της πολυφωνικής ενημέρωσης και του πολιτισμού.

»Η ΕΡΤ, όμως, δεν ανήκει στην κυβέρνηση αλλά στο ελληνικό λαό, ο οποίος την πληρώνει απαιτώντας να αποτελεί ένα υπόδειγμα αδέσμευτης και πλουραλιστικής ενημέρωσης. Στα σχέδια της κυβέρνησης για την πλήρη απαξίωση και διάλυση της ΕΡΤ θα σταθούμε απέναντι και θα αγωνισθούμε για την αναβάθμισή της μαζί με τους εργαζόμενούς της, ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις της ελληνικής κοινωνίας».

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς