12 Ιουν 2013

Η επόμενη μέρα στην «κλειδωμένη» ΕΡΤ

Συναυλία στις 18.00 στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου - Παραμένουν στο κτίριο οι εργαζόμενοι και εκπέμπουν πρόγραμμα- Αυξημένη περιφρούριση στο εσωτερικό και στο αρχείο της ΕΡΤ

Εκατοντάδες Αθηναίοι βρίσκονται από το πρωί Τετάρτης στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης αλλά και συμπαράστασης στην προσπάθεια των εργαζόμενων να κρατήσουν το πρόγραμμα ζωντανό. Στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί συναυλία και πάλι στο προαύλιο της ΕΡΤ, ενώ συγκεντρώσεις προγραμματίζονται και πραγματοποιούνται σε εγκαταστάσεις της ΕΡΤ σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Η πλειοψηφία των εργαζομένων παραμένει στο ραδιομέγαρο από το απόγευμα της Τρίτης οπότε και ανακοινώθηκε η κυβερνητική απόφαση για το λουκέτο.


Στο εσωτερικό της ΕΡΤ σήμερα έχουν πρόσβαση μόνο οι εργαζόμενοι που διαθέτουν κάρτα εισόδου και οι δημοσιογράφοι, υπάρχει αυξημένη περιφρούρηση στους χώρους του αρχείου, του αρχείου τεκμηρίωσης και σε όλους τους εσωτερικούς χώρους της ΕΡΤ ώστε να μην δοθεί η αφορμή στην κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει τη ασφάλεια του κτηρίου ως δικαιολογία αστυνομικής επέμβασης. Αλλά, όπως λένε και οι εργαζόμενοι «και για να διαφυλάξουμε την περιουσία της ΕΡΤ που είναι και περιουσία του ελληνικού λαού».

Εν τω μεταξύ τα τηλέφωνα στο τηλεφωνικό κέντρο της ΕΡΤ έχουν πάρει φωτιά. Εκατοντάδες έλληνες από όλες τις χώρες του εξωτερικού όπου ζουν ομογενείς, με μηνύματα συμπαράστασης αλλά και οργής για την αποκοπή τους από την Ελλάδα αφού το δορυφορικό τηλεοπτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της ήταν η μοναδική τους γέφυρα επικοινωνίας με την Ελλάδα.

Αυτή τη στιγμή το πρόγραμμα της ΕΡΤ μεταδίδεται μέσω του διαδικτύου, αν και με διακοπές, από την ιστοσελίδα ert.gr και από το κανάλι 11 του αναλογικού φάσματος που εκπέμπει από την Πάρνηθα. Οπως λένε εργαζόμενοι «το πιο ενθαρρυντικό στην υπόθεση είναι η αντίδραση του κόσμου. Δεν περιμέναμε ότι το χθεσινό μας κάλεσμα θα είχε τέτοια ανταπόκριση. Φαίνεται ότι τελικά η απαξίωση της ΕΡΤ για την οποία τόσο πολύ προσπάθησε αυτή η κυβέρνηση δεν είχε αντίκρισμα στην κοινωνία».

Πηγή:Δημήτρης Γαλάνης, tovima.gr

1 σχόλιο:

 1. THE CITIZENS WILL DECIDE
  The workers of ERT now have the opportunity to start a DIRECT DEMOCRACY MOVEMENT and to demand referendum for elections with the goal to reach majority, to abolish the party-system forever, and to reestablish the digital direct democratic nomocracy! ERT and everything belongs to the citizens collective. Private is only ones body! In a real modern democracy, the direct democratic law is the owner and the governor, no figures like Samaras and his supporters the capitalists!
  We propose Elli Stai for governor for a temporary government who will reintroduce the direct democratic system!

  Please read soon this article www.dddemo.net in GREEK, SWEDISH AND GERMAN.
  Fred Blomson 1937 in Athens, practical philosopher!
  www.dddemo.net www.1billionhungry.org www.direktdemokraterna.se
  www.ec.europa.eu/citizens-initiative/public/usefullinks?lg=enwww.demoex.net
  www.joinourspace.eu fred.blomson@hotmail.com fred.blomson@facebook.com
  www.aktivdemokati.se www.ffdd.se www.dimovoulio.gr www.dd-democracy.gr
  www.Digital.Direct.Democracy@facebook.com www.capitalofknowledge.com
  Please comment!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας μετράει για μάς