14 Ιουν 2013

ΕΣΗΕΜ-Θ: Όχι σε επιχειρήσεις προγραφής στην ΕΡΤ

Την ώρα που οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 και των περιφερειακών σταθμών της ΕΡΑ αγωνίζονται για να μη σιγήσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση, προσπερνώντας ακόμη και σοβαρότατα προβλήματα βιοπορισμού που αντιμετωπίζουν, κάποιοι απεργάζονται σχέδια διχασμού του δημοσιογραφικού κόσμου για να υπηρετήσουν κομματικά συμφέροντα και προσωπικές επιδιώξεις.

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ με κατηγορηματικό τρόπο προειδοποιεί ότι θα εξαντλήσει κάθε μέσο που διαθέτει ώστε να ελεγχθούν πολιτικά στελέχη αλλά και δημοσιογράφοι που θα συμμετάσχουν σε επιχείρηση προγραφής συναδέλφων, η οποία στήνεται για να λειτουργήσει προσχηματικά η ΕΡΤ το επόμενο χρονικό διάστημα.


Όποιος επιδιώκει να δώσει άλλοθι στην κυβέρνηση για να επιβάλει την πραξικοπηματική απόφασή της πρέπει να αναλογιστεί τις ευθύνες του έναντι του συνόλου των εργαζομένων στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Τα μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η Ένωση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει με κάθε αυστηρότητα τις καταστατικές προβλέψεις για την αλληλεγγύη μεταξύ συναδέλφων.

Η ΕΡΤ πρέπει να λειτουργήσει αμέσως κανονικά, και η κυβέρνηση πρέπει να ανακαλέσει την επίμαχη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.  Υπερασπιζόμαστε τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, υπερασπιζόμαστε την ενημέρωση ως δημόσιο αγαθό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς