18 Ιουν 2013

ΕΣΡ: Περιμένουμε τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την ΕΡΤ

Τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την ΕΡΤ περιμένει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης ενώ σημείωσε ότι δεν υπήρξε αίτημα από την πλευρά της ΝΕΡΙΤ (υπουργείο Οικονομικών) για εκπομπή.

Όπως είπε, είναι αρμοδιότητα του Συμβουλίου της Επικρατείας να κηρύξει άκυρες ή έγκυρες τις αποφάσεις. «Εμείς δεν μπορούμε να ακυρώσουμε τις υπουργικές αποφάσεις», πρόσθεσε.


Σε ό,τι αφορά στην εκπομπή που έγινε τη Δευτέρα και την οποία μετέδωσε η Digea σε συνεργασία με τον ΟΤΕ,  δήλωσε ότι «το Συμβούλιο δεν είδε καμία τέτοια εκπομπή», σημειώνοντας πως η ΕΡΤ πρέπει να εκπέμψει όσο μπορεί πιο γρήγορα.

Στο μεταξύ, με έγγραφό του προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Γκίκας Μάναλης ενημερώνει για την κατάργηση της ΕΡΤ Α.Ε. και ότι, με τη σχετική απόφαση, έχουν μεταφερθεί στο Δημόσιο αυτοδικαίως και οι συχνότητες της ΕΡΤ Α.Ε.

Ο κ. Μάναλης, με την ιδιότητα του ειδικού διαχειριστή του συνόλου των στοιχείων του ενεργητικού και παθητικού της ΕΡΤ Α.Ε. και των θυγατρικών της μέχρι τη σύσταση του νέου φορέα, ενημερώνει το ΕΣΡ ότι έγινε ενεργοποίηση των συχνοτήτων της καταργηθείσας ΕΡΤ Α.Ε.

Πηγή: ΑΜΠΕ-naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς