18 Ιουν 2013

Ονειρεύομαι «θαύματα», αγώνες, πάλη, αντίσταση !

Της ΚΑΡΟΛΙΝΑΣ ΚΑΛΦΑ


Πρέπει να πάω πολύ πίσω στον χρόνο -1989- νομίζω κάπου εκεί ! Τότε έκανα τις καλλιτεχνικές μου σπουδές και παράλληλα δούλεψα στην ιδιωτική τηλεοπτική συχνότητα του Δήμου Καλαμαριάς ΑΡΓΩπαρουσίαζα ειδήσεις . Αμέσως μετά στο Μακεδονία tv , την δεύτερη ιδιωτική τηλεόραση της Ελλάδας εκεί ήμουν και βοηθός του Διευθυντή προγράμματος . Εκφωνούσα ντοκιμαντέρ παράλληλα και έκανα και κάτι νυχτερινές βάρδιες στο Ράδιο Θεσσαλονίκη. Ακλούθησε η μεγάλη μεταγραφή στον Αντεννα . Εκεί παρουσίαζα δελτία ειδήσεων για καμπόσα χρονιά. Προσωπικοί λόγοι με οδήγησαν πίσω στη Θεσσαλονίκη και εργάστηκα στην ΕΤ-3 . Παρουσίαζα ειδήσεις και εκεί.

Πίσω Αθήνα με ένα πιτσιρικάκι παρέα,  τον γιο μου. Δούλεψα για Κόκκαλη _Magic_ ειδήσεις και εκπομπή συνέχεια μέσα στο Σαββατοκύριακο του μακαρίτη Νίκου Κακακουνακη. TV Μακεδονία εκ νέου, του Κυριακού, ακολουθει με μαραθώνιες εκπομπές εποχή δίδυμων πύργων και χτισίματος τζαμιού στην Αθήνα  6 , 7 ώρες στον αέρα ούτε θυμάμαι πόσες συνεντεύξεις έκανα τότε Χιλιάδες σίγουρα.

Μετά στο Αλτερ , χρόνια όργωνα την Αθήνα στο ελεύθερο, το δικαστικό, το ιατρικό ρεπορτάζ . Εκεί γνώρισα και τη Νανά , σε ένα ξέσπασμα μου μπροστά σε υπουργούς , γιατί δεν είχα πλάνο !!! Όλα αυτά τα χρόνια δούλεψα και σε εφημερίδες περιοδικά sites ! Πειραϊκό σχολιασμοί μέχρι και κοσμικά έκανα για 2 μήνες !

Αυτά τα ολίγα για μια πορεία κοντά 25 χρόνων. Όλα τα χρόνια ως Καρολίνα Κάλφα ...Ο Τερενς Κουίκ με τον όποιο λέγαμε μαζί ειδήσεις δεν είδε με κάλο μάτι το πραγματικό μου επίθετο !Άσε που μας είχαν πάρει στο ψιλό οι εφημερίδες ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΑΝΤΕΝΝΑ ΜΕ ΚΟΥΙΚ ΝΟΥΝΤΛ γραφανε ..

Αλμα στο σήμερα..
Μόλις ολοκλήρωσα την ανάγνωση ενός πολύ αγαπημένου μου βιβλίου, Ο γέρος και η θάλασσα . Αυτό κάνω κάθε φορά που πρέπει να αγωνιστώ για κοινά θέματα , διότι από την φύση μου γίνομαι πύραυλος και ονειρεύομαι. Ονειρεύομαι Θαύματα αγώνες, πάλη, αντίσταση ! Με τον γέρο ταυτίζομαι, λατρεύω το πείσμα του ... την επιστροφή με τις επανωτές επιθέσεις των καρχαριών την γνωρίζω καλά.

Με το αποτέλεσμα της ψαριάς του... προσγειώνομαι!
Και πάλι όμως η πίστη του σε αυτό με μαγεύει !
Το σίγουρο είναι ότι οφείλουμε να βάζουμε στόχους και να τους κυνηγάμε χωρίς να σκορπάμε τον χρόνο μας.

Εδω έχουμε εκλογές στην Ένωση Συντακτών.
Τόσες παρατάξεις , τόσα μαχαιρώματα , τόσες ίντριγκες, δολοπλοκίες ...ξεπεράσαμε σενάρια Τούρκικων η Βραζιλιάνικων σήριαλ , αλλά δεν πειράζει ! Εκείνοι που παρακολουθούν τις εξελίξεις γνωρίζουν καλά και ποιοι αξίζουν την ψήφο μας .

Σε εποχή όπου νεόκοποι και κακομαθημένοι μην πω τίποτε άλλο Μιντιαρχες μοιράζουν δουλειές αμισθί , θαρρείς και οι δημοσιογράφοι είναι τσιράκια, χρειάζεται Ένωση με τα χέρια λυμένα και χωρίς κόμματα η σπόνσορες από πίσω . Συνάδελφοι εργάζονται για 200, 300, 500 ευρώ ξεπουλώντας τα όνειρα τους στον βωμό των χρεών τους.

Η ανεργία δε κτυπάει πια κόκκινο έσπασε ο συναγερμός. Και εμείς παρακολουθούμε την δουλειά χρόνων, να σκορπάει σαν τέφρα ....

Δε θα πω τι πρέπει να γίνει , μεγάλα παιδιά είμαστε. Θα ευχηθώ αυτήν τη φορά να έχουμε ΙΚΑΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ Κ ΟΧΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ υπάρχουν και τα θέατρα στο φινάλε για να βγάλουν τα υποκριτικά τους ταλέντα
 Πρέπει να εμπιστευτούμε ηγημένους , ντόμπρους, προσγειωμένους εκπροσώπους, για να να περάσουμε όσο γίνεται πιο ομαλά, τα πέτρινα χρόνια .

Καρολινα Καλφα Νουντλ.
Υποψήφια με τους Μαχόμενους Δημοσιογράφους !

1 σχόλιο:

  1. Καρολίνα, εσύ , μια καταξιωμένη , μιά πανάξια δημοσιογράφος "παντός καιρού", βγάζεις περισσότερο παράπονο παρά αγανάκτηση !

    Είναι "τοις πάσι γνωστό" ότι ο χώρος των ΜΜΕ όζει και πως ποδηγετείτε από τους κυβερνώντες , ( αν και θα μπορούσα αντιστρέφοντας την έκφραση να πώ πως " οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ , κατέστησαν προοδευτικά πανίσχυροι , έτσι ώστε να πει κανείς πως στην πραγματικότητα αυτοί κυβερνούν τους......κυβερνώντες !
    Άρα, κάθε σχόλιο, κάθε διαπραγμάτευση είναι μάταια. ΜΟΝΟ η επιθετική , η αποκαλυπτική, ( και επικίνδυνη) δημοσιογραφία μπορεί να βλάψει το κατεστημένο και τα υπηρετούντα αυτό....τσιράκια του
    Χαίρομαι που για μια ακόμα φορά ξιφουλκείς διεκδικώντας μία θέση στο Δ.Σ. στον συνδυασμό των ¨ΜΑΧΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ".
    Καλή δύναμη και καλή επιτυχία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας μετράει για μάς