16 Ιουν 2013

Ανακοίνωση «ΜΑΧΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ» για εκλογές

Προς το Δ. Σ  της  ΕΣΗΕΑ

Συνάδελφοι,

Επειδή αυτες τις ημέρες ζούμε όλοι ένα πρωτοφανές  γεγονός για τα δημοσιογραφικά χρονικά αλλά και για ολόκληρη την κοινωνία και την ίδια την Δημοκρατία, κι ενώ βρισκόμαστε στη μέση μιας σημαντικής για κάθε σωματείο διαδικασίας, όπως είναι η εκλογή νέας διοίκησης, η παράταξη Μαχόμενοι Δημοσιογράφοι προτείνει στο Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ  τα εξής:

1.      Εφόσον είνα εφικτό και σύμφωνα με τις αρχές του καταστατικού και μπορεί να αποφασιστεί με ομόφωνη αποφαση του Δ.Σ, οι  προγραμματισμένες για τις 18 και 19 Ιουνίου εκλογές της  ΕΣΗΕΑ να αναβληθούν για τουλάχιστον μία εβδομάδα.   Θεωρούμε ότι σε τέτοια κρίσιμη στιγμή, είναι ηθική υποχρέωση όλων των μελών του Δ.Σ, να μείνουν προσηλωμένοι στις εξελίξεις των ημερών οι οποιες είναι ραγδαίες και να διαχειριστούν  την όλη κατάσταση, χωρίς να αποσπώνται από την εκλογική διαδικασία.

2.     Αν τελικά οι εκλογές δεν αναβληθούν, οι κάλπες να στηθούν μέσα στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, δίνοντας στους συναδέλφους της ΕΡΤ, τη δυνατότητα να ψηφίσουν χωρίς να απομακρυνθούν από το ραδιομέγαρο. Ετσι θεωρούμε ότι απομακρύνουμε τον κίνδυνο να αδειάσει ο χωρος της ΕΡΤ από συναδέλφους, που είτε ανήκουν στην ΕΡΤ και θα πρέπει να φύγουν για να πάνε να ψηφίσουν, είτε είναι εκεί για συμπαράσταση.  Επιπλέον, είναι ένας τρόπος ακόμα για να έρθει ακόμα περισσότερος κόσμος στο ραδιομέγαρο, αφού το κέντρο της εκλογικής διαδικασίας θα μεταφερθεί και αυτό στην ΕΡΤ.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Μαχόμενοι Δημοσιογράφοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς