18 Ιουν 2013

Η ΕΡΤ της καρδιάς μας

Της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΚΑΤΟΥΦΑ

«Όλα παίζονται» ήταν ο τίτλος μιας ραδιοφωνικής εκπομπής του πρώτου προγράμματος. Και αντανακλούσε το πνεύμα που επικρατούσε στο κανάλια μας. Όλοι και όλα ήταν ευπρόσδεκτα !

Η ΕΡΤ δε έκλαψε υποκριτικά πάνω από πτώματα, δεν έδειξε αίματα, για να προκαλέσει την τηλεθέαση, προβάλλοντας τη φρίκη, δεν εστίασε στο πρόσωπο του ανθρώπου που θρηνούσε, δεν προσποιήθηκε ότι πονάει για τον άνθρωπο που κακοποιήθηκε, δεν πρόσβαλε, δε ρεζίλεψε, δεν κέρδισε με την καταρράκωση της αξιοπρέπειας κάποιου συνανθρώπου μας… λιγότερο ευνοημένου!

Από τις συχνότητες της ΕΡΤ μεταδόθηκαν οι πρώτες εκπομπές σε νοηματική γλώσσα.
Από εδώ εξέπεμψε τα κανάλι πρίσμα το πρώτο στην Ευρώπη που έδωσε την ευκαιρία σε κωφούς και τυφλούς συμπολίτες μας να παρακολουθήσουν μια ταινία, να πληροφορηθούν τα γεγονότα…
Από εδώ μεταδόθηκαν οι γνωστοί και ιστορικοί για την ακροαματικότητα και τηλεθέασή τους ραδιομαραθώνιοι και τηλεμαραθώνιοι που ανέβασαν τη γιούνισεφ  σε μια από τις πρώτες εθνικές επιτροπές του διεθνούς αυτού οργανισμού στον κόσμο.
Από εδώ μεταδόθηκαν οι πληροφορίες για τον άνθρωπο της Αφρικής που πεινούσε, για τον πρόσφυγα που έτρεχε να σωθεί από την πυρκαγιά του πολέμου, για την καταστροφή που προκάλεσε το τσουνάμι, ο σεισμός, η φωτιά, ο παγετός, η πλημμύρα, ΟΠΟΥ ΓΗΣ…

Η ΕΡΤ διατήρησε την επαφή με του ξενιτεμένους μας, μίλησε με τους ναυτικούς μας, τους κράτησε ενήμερους για τις αλλαγές του καιρού, τους συνέδεσε με την οικογένειά τους ώστε να ακούσουν το κλάμα του μωρού τους την ευχή της μητέρας τους...

Η ΕΡΤ ακολούθησε τα βήματα του αγρότη, του κατοίκου του βουνού, του ψαρά στο ερημονήσι, του ακρίτα στις εσχατιές της πατρίδας μας. Αποθησαύρισε την παράδοση, εφοδίασε  χιλιάδες σχολεία με θεατρικές παραστάσεις και μορφωτικά μορφωτικά προγράμματα, μετέδωσε σειρά εκπομπών  για την ελληνική γλώσσα, εκπαίδευσε εκατοντάδες φοιτητές δημοσιογραφίας και ηλεκτρονικών μέσων, ξενάγησε χιλιάδες μαθητές στις εγκαταστάσεις της… Έκανε πράξη το όραμα πολλών νέων ανθρώπων για δουλειά, δημιουργία, κοινωνική προσφορά, αξιοποίησε τις γνώσεις και το ταλέντο ατόμων με αναπηρία ή αλλοδαπών συμπολιτών μας.

Συνέδεσε τη ζωή ανθρώπων που γνωρίστηκαν στα γραφεία και τους ραδιοθαλάμους της,  εδώ χαρήκαμε για τη γέννηση των παιδιών μας, εδώ  εκφράσαμε το σεβασμό μας σε ανθρώπους που έχυσαν το αίμα τους για να μιλάμε σήμερα ελεύθερα, να αφουγκραζόμαστε τον καημό του λαού μας να τον ενημερώνουμε για τις ανάγκες του.

Εδώ αποχαιρετίσαμε για πάντα συναδέλφους που έσβησαν  την ώρα του καθήκοντος!

ΕΙΝΑΙ Η ΕΡΤ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
Η ΕΡΤ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς