20 Δεκ 2011

«Κρατάει ομήρους 198 εργαζομένους»

Να ξεκαθαρίσει τη στάση του αμέσως ζητούν οι εργαζόμενοι της Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής από τον Τζον Ρήγα.
Οπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου τής ΕΣΗΕΜΘ, πρόκειται για επιχειρηματία με έδρα τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο που «κρατάει ομήρους τους 198 εργαζομένους στο δημοσιογραφικό συγκρότημα ΜΕΕ Α.Ε., που με έδρα τη Θεσσαλονίκη εκδίδει τις εφημερίδες "Μακεδονία", "Θεσσαλονίκη" και "Σπορ του Βορρά"».
Δημοσιογράφοι, διοικητικό προσωπικό και τεχνικοί των παραπάνω εφημερίδων αναρωτιούνται αν και «πώς θα λογοδοτήσει ποτέ ο κ. Ρήγας (και κάθε κ. Ρήγας) για την επιχειρηματική του συμπεριφορά και για τα δάνεια ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ τα οποία, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, έλαβε από συγκεκριμένη τράπεζα. Με δεδομένη την κατάσταση στην οποία άφησε να περιέλθει η ΜΕΕ Α.Ε., με ποια λογική δεν εμποδίζεται (εάν δεν ενθαρρύνεται κιόλας) ενδεχόμενη δραστηριότητά του και σε άλλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα;».
Στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜΘ επισημαίνεται ότι ο κ. Ρήγας «έχει φιμώσει» τις συγκεκριμένες εφημερίδες, έχει αφήσει απλήρωτους επί τέσσερις μήνες δεκάδες εργαζομένους, οι οποίοι, «επιπροσθέτως, δεν μπορούν να αναζητήσουν αλλού την εργασιακή τους τύχη, δέσμιοι ενός εκδοτικού συγκροτήματος-φάντασμα». Ζητούν άμεση καταβολή δεδουλευμένων και δώρου Χριστουγέννων, καθώς και ξεκαθάρισμα των προθέσεων του επιχειρηματία, ώστε να πάψει αυτό το «ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς